2018 – året som gick så otroligt fort. Känns som om det var nyss jag sammanfattade 2017….här kommer i alla fall en liten tillbakablick:

Årskrönika 2018

Januari

Jag tar ett beslut att bara äta vegetariska luncher hela januari. Ett försök till en lite fräschare start på året. Det visar sig inte vara svårt alls att fullfölja. Det finns ju så mycket god vegetarisk mat. Känslan efter jul och nyår i år är densamma och ett litet ryck med kosten lockar.

Vegetariska

Vi fick startbesked för ateljéhuset och rivstartade med att tapetsera i min ateljé och måla förrådet. Under året har det sedan gått lite sakta. Nu är både Nicke och jag sugna på att bli klara. Dags att hugga i!

I januari besökte jag också Formex tillsammans med Jenny. Inredningsinspiration inför året och också uppstarten inför årets kanske största händelse. Att släppa en bok tillsammans. I år är det möbelmässan som hägrar.

Februari

Februari var lite stilla på bloggen. Jag funderade en del på inredning – fortfarande inspirerad av Formex.

Jag skrev också ett lite längre inlägg om min nya förälskelse – bullet journaling. Jag sitter i detta nu och fyller på i min nya BuJo. Jag har alltså under året hunnit fylla den första och starta en ny. Nu inför terminsstart känns det alltid lite mer inspirerande att få ordning på kalendern igen. För er som gillar listor och har en adressbok, en familjekalender och flera lappar som hänger överallt…skaffa en Bullet Journal.

Bullet journal

Mars

Det märks i bloggen att bokprojektet är igång, det är långt mellan inläggen. Vi kör städdag i ateljéhuset och det börjar klia i trädgårdsfingrarna.

Jag skrev också ett av mina mest lästa inlägg, Lösvirke framför prefabricerat? – Här är fem anledningar. Går ni i husbyggartankar? – Läs inlägget.

April

Vi pausar ateljéhusprojektet tillfälligt och hugger tag i källartrappan. Arbetet i trädgården börjar för säsongen och jag och Eddie hittar en ny frukostfavorit.

Maj

Ateljéhuset målas  och flera projekt påbörjas i trädgården. (Tack pappa!)
Vi färdigställer årets rabatt och inser att träd är (och ska vara) höga.

Juni

I juni gör vi om i Colins rum och jag syr en sänghimmel till Eddies sovhörna i vårt sovrum. Och vi njuter av det overkligt fina vädret.

Juli

Semestern kommer och vi rivstartar med en resa till Norrköping och Kolmården.
Lekstugan får äntligen sitt tak och bakom ateljéhuset anlägger vi en fotbollsplan.

I slutet av månaden reflekterade jag kring tid och prioriteringar. Något som alltid är aktuellt vid nytt år och terminsstart. Hur lägger vi upp det nya året. Vad ska prioriteras och vad får vänta?

Augusti

Den vanliga höstpeppen jag brukar känna inför terminsstart uteblir. Vi konstaterar att den varma sommaren har inneburit att det inte har blivit mycket gjort av projekten vi har på gång. Vi har solat, badat och haft semester helt enkelt.

Pappa levererar dock som vanligt och en fin stenläggning vid källartrappan blir färdig.

kullersten färdigt

Vi får också lära oss att leva utan vatten då brunnen sinar och vi får vattenbrist efter den varma och torra sommaren.

September

Vi fiskar kräftor och kämpar på utan vatten.
Nicke börjar arbetet med att skapa en ”timmervägg” till mig i ateljén.

Och så en av årets största händelser – boken släpps.

arkitekt 2.0

Oktober

Utsidan på ateljéhuset blir definitivt färdig då fönstren målas i ockrafärg och vi drar igång badrumsrenovering (eller bygge kanske det heter då det inte har funnits något badrum på övervåningen)

Kontoret åkte på studieresa till Köpenhamn och hämtade inspiration.

November

Klockaregården visas upp i Allers julspecial och bloggen får en ny design.
Badrumsbygget fortsätter och det börjar pysslas lite smått inför advent.

December

I december är vi sjuka i flera omgångar. På bloggen handlar inläggen om julfirande. Förberedelser, recept och den stora dagen.

Jag bjuder också på foton från fotograf Tommy Durath som togs i samband med hemreportaget men som aldrig hamnade i tidningen.

 

3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.