Mitt i VM-yran som råder (visst blir det en repris av -94, eller bättre?) så anlägger vi vår egen fotbollsplan bakom ateljéhuset. Eller vi och vi. Det är egentligen bara Nicke som gör det men den blir ju ändå vår.

Jag är lite av en fotbollstok. Uppväxt i en familj där alla gillar, och på något sätt har varit aktiva inom fotbollen. Min storebror har till och med valt fotbollen som yrke (Huvudtränare i Dalkurd just nu). Så det är ju inte helt konstigt att även Colins största intresse är fotboll. Och det är till honom som Nicke lovat en fotbollsplan.

När ateljéhuset skulle byggas så valde vi att minska grusplanen och flytta byggnaden närmare bostadshuset. Då blev det också en yta över bakom byggnaden. Den blir perfekt till lekyta och fotbollsplan. Kanske får även studsmattan flytta ner dit så småningom.

fotbollsplan

Det där med att anlägga en gräsmatta i denna värmen var kanske inte helt optimalt. Men nu efter enträget vattnande (tur vi har flera brunnar) så börjar den bli riktigt grön och fin. Ser ni utan i skuggan där längst bort? Perfekt plats för en sittgrupp och lite medelhavsinspirerad växtlighet…Eller hur?

Egna fotbollsmål

Mål måste man ju också ha på en fotbollsplan. Sen tidigare har vi ett mål som Colin fick i födelsedagspresent för några år sen. Nicke har själv svetsat ihop och målat det. Den gången i lånad lokal.

Fotbollsmål

Nu är mål nummer två på gång i den egna verkstaden.

Det är kul ändå att känna att vi snart har plats att utöva våra hobbies och intressen på hemmaplan. Eller vi har ju redan börjat som ni märker men vi är inte riktigt klara med ytskikten (och belysningen) inne ännu som ni ser.

Ett fotbollsmål blir det i iallafall. Och ganska snart även en fotbollsplan. (Det ryktas till och med om vita linjer….kanske måste jag sy hörnflaggor? ;) )

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.