Jag fick feber och bloggen fick snurren. Det blev med andra ord en liten ofrivillig bloggpaus.
Det är lite stökigt här inne. Hur mycket jag än tänkte att jag skulle förbereda allt innan jag tryckte på knappen, så är det fortfarande en del saker som inte ser ut och fungerar som jag vill. Men det kommer lösa sig med tiden tänker jag.

Vi har haft en sjukvecka här hemma med tre av fyra sjuka i lite olika åkommor och i lite olika intervaller. Nu är vi på benen igen och idag har alla varit iväg till jobb och skola.

Med feber och i vab-läge har det varit svårt att hitta den riktiga julkänslan. Men nu smyger den sakta sig tillbaka. Lite lite pyssel har jag hunnit med i alla fall.

Pyssel med apelsiner

Att peta i nejlikor i apelsiner är en tradition som jag inte kan hoppa över. Doften av jul för mig.

Sen något år tillbaka torkar jag också apelsinskivor i ugnen. De är fina att dekorera med (som i julgruppen nedan), kanske i dukningen eller som här – i en krans.

Apelsiner nejlika

75 grader i ugnen – det tar ganska lång tid så skär så tunna skivor du kan

Adventsblommor

Innan jag blev sjuk spontanhandlade jag tre hyacinter. De blev stående i sina plastkrukor fram till i onsdags då jag äntligen fick ner dem i lite finare konstellationer. Två hamnade i ett trätråg.

julgrupp

Medan den tredje fick ta plats i en glasvas.

hyacint

Vart de ska stå är fortfarande lite oklart. Men det löser sig.

De flesta julklappar är köpta och övriga i alla fall planerade. Maten har jag inte ens börjat tänka på men det löser sig. Det gör det alltid.

Är ni i fas med julen?

5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.