…eller i alla fall delvis. Vi har haft en hög lertegel liggandes i…ja hur länge är det? ett år?! Länge i alla fall. Vi fick det så generöst av en kollega till mig men sen blev det bara liggande. Tiden, tiden…

Tegelpannor

När vi byggde lekstugan så använde vi i stort sett bara material som vi redan hade. (Den är nästan helt byggd av vår gamla altan). Vi hade inga takpannor så fram tills häromdagen har taket varit täckt av papp.

Men nu var det alltså dags att få på lite ”riktigt” tak. Till min glädje är det äkta lertegel och inte betongpannor. Det är mer känsla i leran tycker jag. Hade jag fått bestämma så hade vi haft det på huset också, men där ligger det nu betongpannor. (I kommande inlägg här på bloggen ska jag berätta lite mer ingående om vad som är skillnaden på lertegel och betongpannor – vad som påverkar valet och vilka andra taktäckningsmaterial som finns utöver pannor.)

Läkten på gång.

Nicke hittade och sågade till läkt av virke som vi hade i garaget. Däremot fick vi köpa till lite plåt och några brädor till vindskivor.

Jag funderar på om jag ska försöka byta ut den där plasten vi har satt i fönstren till riktigt glas, eller i alla fall något som går att se igenom. Som det är i dag måste man öppna fönstret för att se ut – lite trist.

Pannor på

Så här ser det ut med pannor på. Tyvärr räckte de inte riktigt till hela andra sidan och några nockpannor hade vi inte. Så nu letar vi efter någon som eventuellt har några extra liggandes i sitt uthus eller garage. Annars får vi försöka komplettera från bygghandeln.

(Sen denna bilden togs har det kommit dit fotplåtar och vindskivor också. Ska visa lite bilder när det är helt färdigt.)

Nu är vi, jag och barnen, på väg till västkusten för några dagar i sommarstugan. N är hemma och inväntar en arbetsvecka innan ytterligare tre veckors ledighet.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.