Hur har ni det i sommarvärmen? Alltså vilken sommar vi har ändå!

Vi rivstartade semestern med tre dagar i Norrköping. Nickes lillebror bor där just nu så vi passade på att hälsa på honom och samtidigt göra ett besök på Kolmårdens djurpark. Vi kom till Norrköping i måndags vid lunchtid och hann se en del av stadens centrum. Mysig stad med centrum precis vid Motala ström.

Norrköping Motala Ström Norrköping

Lunch, lekpark, spårvagn och fika hann vi med innan vi checkade in på vårt hotell. Vi bodde på Scandic Nord lite utanför stan. Ett helt ok familjehotell med pool och stort lekrum. Eddie fick träffa hotellets maskot Sigge två gånger vilket han var väldigt nöjd med.

Scandic Sigge

På tisdagen spenderade vi en heldag på Kolmården. Vi har varit där tidigare när Colin var liten och det mesta var sig likt. Största skillnaden var det utökade Bamses värld med karuseller och teater. Alla Bamse och hans vänners hem är uppbyggda och det går att äta korv i Vargens kiosk och köttbullar hos Farmor. Riktigt bra gjort tycker jag.

Bamseteater

Med lite tur lyckades vi pricka in teatern och så fick Bamses farmor en kram och en ”high-five” av Eddie också.

Här trivdes Eddie bäst. Han gillar karuseller – något han har gemensamt med sin pappa.  Nicke och hans bror åkte den nyaste attraktionen Wildfire (Bergochdalbana – 115 km/h och en fallhöjd på 83 m – enligt mig helt idiotiskt att sätta sig i… ;) ). Colin och jag var överens om att linbanan och delfinshowen var bäst.

Kameran (telefonen) var så klart med hela tiden men det är inte helt lätt att få till bra och intressanta bilder på djuren..här är några i alla fall.

Vissa djur fick man klappa och det är ju alltid mysigt!

Delfinshowen är speciell och får inte missas. Det var fokus på miljöarbetet och de mål som Paris-avtalet innebär både här och i safarituren med linbana. I delfinshowen fokuserades det så klart på världshaven. Bra tycker jag att de använder sin möjlighet att nå ut för att få fler människor att agera. Alla bäckar små osv…

På kvällen struntade vi i restaurangen och hade picnic i hotellsängen istället. (Första kvällen testade vi hotellets buffé – den var sådär och kostade ganska mycket.) Picnic funkade lika bra.
Det blir mest skräpmat när vi är iväg så här. Barnen föredrar hamburgare och pommes och det är oftast den typen av mat som finns tillgänglig tycker jag. Hur gör ni med maten när ni är på resande fot med barn? ”Fin”-restaurang är inte något alternativ för oss…

På onsdagen åkte vi till Söderköping och badade i deras friluftsbad innan vi körde hemåt. Tre ganska intensiva dagar som rivstart på ledigheten. En helt ok start!

Vad gör ni i sommar?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.