Nu är det färdiggipsat i badrummet. Så skönt att på riktigt känna storleken och se att det faktiskt blir ett ganska bra utrymme – det stora snedtaket till trots.

Badrum

Ser fram emot att krypa in där nere i hörnet och ta ett varmt bad

Vi är halvfärdiga med valet av inredning. Egentligen är det bara blandarna kvar att ta beslut om. Och höjden på duschväggarna. På grund av snedtaket så får vi inte plats med för höga duschväggar. Men vi har nog landat i att 1,75 blir bra.

Golv och väggar

Sen är det ju det här med ytskikten. Plastmatta på golvet och kakel på väggarna blir det. Eventuellt blir en vägg i träpanel också – lite likt lösningen vi har i vårt lilla badrum där två väggar är i träpanel och två väggar med kakel.

I veckan har jag plockat hem prover på plastmattor från jobbet. Mest för att hitta en kulörton. Jag var inne på ett lite ljusare golv än vad Nicke hade tänkt sig visade det sig, så vi har landat i en kompromiss. Mellangrå helt enkelt. Nu återstår att hitta en mönsterbild som känns rätt också. Det är så svårt att få en känsla av hur det blir på en större yta, bara genom att titta på de här små bitarna.

Golvprover

Det är den till vänster det lutar åt. De längst till höger kändes på tok för ljusa även för mig när jag testade dem på plats. Dock gillar jag den lilla provbiten (den är inte riktigt så brun som den verkar på bilden).

Sen är det det här med att välja kakel. Jag är inne på en klassisk 15×15, halvblank. En basplatta som jag tycker passar i den här sortens hus. Kakel är ju inget material som fanns i 1800-talshusen och då känns det på något sätt mest genuint att hålla sig till en klassisk platta med klassiskt format.

Tror vi får ta en runda till en badrumsbutik eller två i helgen för att se olika alternativ live.

Vad tror ni, blir det bra med 15×15 kakel?

2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.