Äntligen lite värme, sol och riktiga vårkänslor! Nu tittar krokusarna upp i gräsmattan och stora fält av vitsippor täcker marken vid grannens lada. I rabatten blommar påskliljor (alltid långt efter påsk här) och lyckliga jag hittade även tulpaner på väg upp häromdagen. Detta är andra året jag har satt ner tulpanlökar men förra året blev det inte riktigt som jag hade tänkt.

Krokusar bland löven – ett riktigt vårtecken!

Bokmanus

De här första månaderna på året har fokus legat på andra projekt än på trädgården. Ateljéhuset har fått lite fokus och så har jag tillsammans med en fin vän knåpat ihop mitt första bokmanus. I går gick det iväg till förlaget och nu väntar vi med spänning på att få ett korrektur tillbaka. Detta är en andra upplaga så kontraktet är redan färdigt, så vi vet att det blir en bok. Berättar mer så fort jag vet och får berätta mer.

En rolig resa har det ändå varit. Ända sen jag började undervisa lite smått i arkitekturämnet så har tankarna snurrat kring en bok. Inte den här boken egentligen, men en annan faktabok om arkitektur. Vi får se när detta projektet blir färdigt om det blir möjligt att förverkliga fler bokidéer.

Häromdagen fick pelargonerna lite omvårdnad och jag räknar nu till åtta små och två medelstora pelargonplantor. Förhoppningsvis tar de sig och blir fina plantor innan sommaren är över. I bakgrunden syns också bildbevis på att jag även detta år gått emot mig själv och frösått inomhus. Jag som har sagt att ”nästa år ska jag inte driva något inne” – det går ju inte att låta bli!

Trädgårdsdags

Men åter till trädgården. Jag har berättat tidigare om att vi tog hjälp med en trädgårdsdesign när vi köpte huset. Varje år plockas den fram ur gömmorna och så tar vi en liten bit i taget, anpassar den efter oss och bygger vidare på det som någon gång ska bli en fin blommande trädgård anpassad efter huset (jag sa någon gång…).

I helgen hyrde Nicke en minigräv och i all hast och i sista sekund bad jag honom gräva upp för ett nytt land, mitt i gruset, framför källartrappan. Detta lilla runda land finns med på trädgårdsdesignerns plan och jag har varit sugen på att få till det i flera år men har inte riktigt lyckats. Tanken är att det ska bli en plantering med flera funktioner. Dels en välkomnande entré, dels ett fint blickfång från köksfönstret, men också en hjälp med att dölja värmepump, proppskåp och källartrappan. Ja…vi får se hur det går. Just nu har vi en grop…

…kanske inte jätteinspirerande. Har också hittat ett trädgårdsprogram från 2013 som jag har missat (hur är det möjligt?) Trädgårdshjälpen heter det och finns på tv4play. Tyvärr bara sex avsnitt…

Vad har ni för trädgårdsplaner i år?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.