Välkommen in!

Klockaregården har renoverats av oss sedan senhösten 2010. Vi har bevarat och plockat fram så mycket detaljer vi har kunnat från originalhuset. Vedspisen hittade vi i ladan och den har vi självklart återmonterat på sin ursprungliga plats som hjärtat i huset. Timmer, murstockar och takbjälkar är andra detaljer som vi har valt att ta fram och visa upp.

Av naturliga skäl har vi gjort tillägg i form av modernt badrum och kök för att underlätta livet. Nedan kan ni se bilder från hur det ser ut inne i Klockaregården idag.

Klicka här för att läsa mer om resan hit

Köket

IMG_1749

I vårt kök är spisen vinklad i 45 grader. Här möts tegel från den gamla murstocken med timmer (den äldsta ytterväggen) och kåpan som Nicke har byggt och putsat.

Hur vi tänkte när vi planerade köket kan ni läsa här

Matplatsen och oftast min arbetsplats när jag sitter hemma och skriver eller som idag bloggar. Ok, ibland hamnar jag i soffan också. Snart hoppas jag att jag kan sitta ute i ateljén.

Murstock

Från matplatsen mot vardagsrummet. I hörnet syns en av två murstockar som går genom huset. Detta är den yngsta och här tror vi att det en gång har stått en kokspis efter att huset byggdes till i början på 1900-talet.

Vardagsrummet

Lantlig inredning

Vardagsrummet taget mot matplatsen. Vi rev ner innertaket och fick fram takbjälkarna – och på köpet lite högre takhöjd.

Timmervägg

I ena hörnet av vardagsrummet står ett gammalt piano som jag har fått för ett gäng år sen. Min ambition var att se om det gick att stämma och kanske kanske kunna börja spela lite smått igen. Nu har det dock stått så länge orört och ostämt så det verkar inte bli av. Skulle väl vara om någon av pojkarna bestämmer sig för att spela piano kanske.

Här finns fler bilder från vardagsrummet

Vårt sovrum

Sovrummet fönster

På övervåningen var det oinredd vind när vi flyttade in. Idag har vi två sovrum och ett allrum uppe. Snart också ett badrum. Vi har valt att ha öppet till nock i vårt sovrum och i allrummet för extra takhöjd. I sovrummet har vi också valt att ha timret exponerat. De gamla fönsterfodren har fått sitta kvar runt fönstret.

Barnrum

Barnrum - Skrivplats

Fotbollsrum matta

Colin har sitt rum uppe. Fotboll är hans största intresse så de flesta detaljer innehåller en eller ett par fotbollar. Tillsammans med utdragssängen och det gamla skrivbordet smälter det ändå in i miljön. 

Här hittar ni fler bilder från barnens rum

Mer om Klockaregårdens historia hittar ni här och här kan ni läsa om vad vi har för projekt på gång just nu.