Förra året maxade vi in julen redan till lucia på grund av att det skulle göras julreportage i Klockaregården. I år har inte den riktiga julinspirationen infunnit sig än och jag har svårt att hitta den rätta känslan. Mycket på grund av att vi åkte på maginfluensan här för någon vecka sen och har liksom bara kunnat göra det mest nödvändiga mellan tvätthögarna.

Idag är jag hemma med Eddie på förhoppningsvis den allra sista karensdagen för denna gång och vi smygstartade julpyntandet lite nu på morgonen. Men plötsligt kändes det svårt att få till den där riktiga julkänslan så jag började kika tillbaka på bilderna som togs under reportaget – som finns i butik just nu för er som är nyfikna – i Allers julspecial.

Bilderna som inte syns

Här är några bilder som inte finns med i tidningen men som ändå bjuder på en hel del julinspiration.
Fotograf Tommy Durath och stylist Anna Örnberg för samtliga bilder.

Utanför dörren till lilla toaletten har vi byggt en liten sittbänk för ”den som väntar”. Fönstret är återanvänt från tillbyggnaden vi rev. Nu fungerar det som ett sekundärt ljusinsläpp in till hallen som saknar fönster direkt ut. På golvet ligger ett brunbetsat plankgolv – som när vi köpte huset var innertak i vardagsrummet.

På stolen vid murstocken står en tomte som jag fått av min mormor. Den är lite lappad och lagad då möss en gång hade kommit åt jullådan i något lägenhetsförråd. Blä..

Årets julgran

När brädtaket försvann i vardagsrummet så tittade de fina träbalkarna fram. Förra året ställde vi julgranen i en korg. Jag undrar just vart den har tagit vägen…. I år får granen komma in på rätt dag, dagen innan julafton.

Julpynt av trolldeg

För flera år sen tillverkade jag hjärtan i trolldeg att hänga i granen. Jag förväntade mig inte då att de skulle hålla så bra som de gör. Men de hänger med än och jag tror faktiskt inte att ett enda har gått sönder.

När Anna hade stylat vårt sovrum såg det ut så här. Kanske inte riktigt jag med djurhuvud på väggen, men på något sätt väldigt mysigt ändå. Det är ganska sällan det är så här välbäddat kan jag avslöja.

Foton är bra på det sättet att man kan titta tillbaka och inspireras. Nu ska jag se om jag lyckas få till lite mer julkänsla. Sen löser sig det mesta när granen kommer in och skinkan kokas.
I eftermiddag när Colin kommit från skolan tänkte jag att vi skulle koka lite kola eller knäck och sätta ihop årets pepparkakshus också.

Det blir nog jul i år också. Eller vad tror ni?

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.