I januari i år gjorde jag en spaning framåt över vad jag trodde skulle hända under året. Det är alltid lika roligt att titta tillbaka med facit i hand och se hur det egentligen gick. Det jag skrev i januari i år står i kursiv stil.

Byggprojekt och inredning

Vi har två stora pågående projekt och jag tror och hoppas att vi ska ro dem i land i år. Det ena är badrummet. Det längtar vi verkligen efter. Det andra är att färdigställa ateljéhuset.

Badrummet blev färdigt i början av året och så här i efterhand är det svårt att förstå hur vi klarade oss utan det. Vi är så nöjda!

Det här med att färdigställa ateljéhuset – nja det gick väl så där. Att det har stått stilla i ateljén beror ganska mycket på det som hände på Sajt under våren. Mer om det lite längre ner.

Tillbakablick - badrum
Vårt badrum

Trädgården

Jag ser fram emot att se vårlökarna som jag planterade i höstas titta fram. Jag hoppas på bättre skörd i trädgårdslandet och så tror jag på ännu en blommande rabatt i den del av trädgården som jag nu kallar ”mormorsträdgården”.
Ett annat stort trädgårdsprojekt som ska bli av i år är att sätta färdigt stenkanten ner mot grusplanen.

Vårlökarna blommade fint i runda rabatten och visst blev det en ny rabatt.
Stenkanten blev också färdig. Skörden i trädgårdslandet blev väl inte toppen men i det stora hela tycker jag att mina förväntningar på trädgården infriades.

tillbakablick - ny rabatt
Nya rabatten

Träning och hälsa

Den viktigaste punkten under denna rubriken får ändå vara – ett långsammare år med mindre stress. Att tacka nej. Till det mesta (men inte allt). 2019 får bli året då mer tid går till att göra ingenting och saker får ta lite längre tid helt enkelt.

Nja. Det här gick väl så där kanske… Året började bra men under hösten blev arbetsbelastningen på jobbet lite för hög i perioder och stressen var ett faktum. Dags att vända på det nu!

Sajt Arkitektstudio

På jobbet rivstartar vi med att flytta kontoret till ny lokal i februari.
Vi har några lite större projekt i antågande och vi hoppas att de snart drar igång. Och så ser vi också fram emot att se Sveriges första internationellt certifierade flerbostadspassivhus, växa fram.

Ja, så skrev jag i början av 2019. Då visste jag inte att vi snart skulle ta beslutet att dela på oss, jag och min delägarkollega. När flytten gick till nya lokaler stod det klart att en av oss skulle lämna företaget och kort därefter bestämdes det att det var jag som skulle fortsätta som ensam ägare.

Det innebar också att jag bestämde mig för att mitt fokus jobbmässigt 2019 skulle få ligga på Sajt och att andra projekt, exempelvis bloggen, måste komma i andra hand. Vissa skrivprojekt som jag har haft under året har jag kunnat slutföra men andra projekt – som färdigställandet av min ateljé – och vissa andra samarbeten har fått stå tillbaka.

tillbakablick - flytt
Invigning i våra nya lokaler

Lite större projekt har det blivit. Två stora projekteringar – ett kontor och en ishall – är i sina slutskeden nu. Och ett, snart två av fyra parhus är klara och vi ser fram emot passivhuscertifieringen av det första huset nu i januari.

Min Klockaregård

Jag har sökt och fått en hel del input från olika håll gällande bloggen. Just nu jobbar jag för att hitta en nivå som är realistisk i förhållande till den tid jag har att lägga. Målet är regelbundna inlägg och en tydlig struktur – både för mig och för er läsare – och att få fler läsare

Japp. Jag hade både inspiration och stora planer för bloggen i början av året. Och det gick bra ett tag men efter några månader så räckte inte tiden till och under hösten har bloggen fått stå tillbaka i princip helt. Mina onsdagar hemma blev halvdagar på jobbet och halvdagar med barnen och att driva en blogg på den nivå jag ville fungerar inte om man inte har avsatt tid till det.

Så hur blir det nu?
Ja, jag vet faktiskt inte riktigt. Jag vill gärna fortsätta blogga och dokumentera alla små och stora projekt vi har här hemma. Kanske skriva lite mer om företagande och entreprenörskap också.
Om jag hittar tiden vill säga. Återkommer!

Blev ert 2019 som ni trodde?

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.