Jag skrev i våras att jag planerade för en ny rabatt i trädgården. Nu är den färdig! Den blev inte alls så stor som var planerat från början, men den kommer bli jättefin. (I början ser ju allt lite tanigt ut – innan växterna har etablerat sig och spridit ut sig ordentligt menar jag)

Som vanligt så hittade vi inte allt vi behövde på första rundan till trädgårdsbutiken. Men snälla mamma tog en tur dagen efter så att vi kunde göra färdigt (se nästa bild)

Anledningen till att den blev lite mindre än planerat är att vi för ett par månader sen bestämde oss för att köpa en gräsklipparrobot (Yay!). Historien om den kan jag kanske berätta en annan gång – den klipper nämligen just nu endast bakom ladan och inte i själva den ”riktiga” trädgården…. Hur eller hur så blev det lite mer allvar (och bråttom) att bestämma gräsmattans gränser och sätta kanter runt rabatterna när roboten var beställd och på väg hem.
Så det blev ett snabbt beslut att göra en lite mindre rabatt än det var tänkt från början. Men nu är den i alla fall på plats.

Så ser det ut nu – lite från ovan. När det har växt till sig lite ska jag ta en bättre bild på avstånd.

Funkian närmast verandan har funnits där förut men nu har jag kompletterat med Alunrot, Stjärnflocka och Astilbe. Tycker verkligen om den mörka bladfärgen på Alunroten och det fina är att stjärnflockan, som ser helt vit ut på bilden, plockar upp den färgen lite i sina blommor.

Rosor

Inte nog med det. Det har också planterats rosor här hemma. Äntligen! Eller, egentligen så ville jag inte alls ha rosor i början när vi flyttade hit. Men alla kan ju ångra sig. Hmm
Nu vill jag ha massor av rosor. Just den här, av sorten White new dawn, ska få klättra på ett växtstöd (som dessvärre inte finns än…) som en gavel till vår altan. Jag tänker mig att det bli både ett insynsskydd och en fin inramning till uteplatsen när de väl börjar få lite höjd. Allt ser ju som sagt lite tanigt ut i början.

Man upphör aldrig att förvånas i det här huset och den här trädgården. Självklart fanns det en gammal brunn (jo, vi visste om den men hade förträngt den) precis där jag bestämde mig för att gräva rosenland. Den är nu fylld med sten och jord och jag hoppas att rosen klarar sig trots allt. Brunnslocket sparade jag så klart.

Vad har ni för trädgårdsplaner?
Vi har varit ganska mycket hemma nu i början av semestern och då har tiden funnits att få saker färdigt och drömma om lite nya projekt. En stor inspiration är Julias trädgård. Har ni inte kikat in till henne innan så är det ett tips. Fint hus, härlig inredningsinspiration och en drömmig trädgård!

5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.