Jag har i ett par år nu gjort en spaning i januari för vad jag tror kommer hända under året. Tänke försöka mig på att göra något liknande nu också. Hur det gick med 2018 års spaning finns att läsa här.

Byggprojekt och inredning

Vi har två stora pågående projekt och jag tror och hoppas att vi ska ro dem i land i år. Det ena är badrummet. Det längtar vi verkligen efter. Det andra är att färdigställa ateljéhuset. Just nu har vi riktig styrfart där ute och har under veckan fått lite hjälp. Bland annat med att göra min timmervägg.
Men jag ska inte ropa hej än…det är en hel del kvar.

Min ateljé

Trädgården

Det måste nästan vara det milda vädret som gör att det redan kliar lite i fingrarna inför trädgårdssäsongen. Jag ser fram emot att se vårlökarna som jag planterade i höstas titta fram. Jag hoppas på bättre skörd i trädgårdslandet och så tror jag på ännu en blommande rabatt i den del av trädgården som jag nu kallar ”mormorsträdgården”. Det finns lite fler trädgårdsartiklar i bloggplaneringen så framöver ska ni få höra mer om mina tankar om just det.
Ett annat stort trädgårdsprojekt som ska bli av i år är att sätta färdigt stenkanten ner mot grusplanen.

Träning och hälsa

Jag har inga direkta träningsmål just nu. I höstas fick jag in en bra rutin med styrketräning och yoga. Den föll lite när vi blev sjuka i flera omgångar innan jul. Hög tid att ta tag i det där nu igen.

Den viktigaste punkten under denna rubriken får ändå vara – ett långsammare år med mindre stress. Att tacka nej. Till det mesta (men inte allt). Att vara duktig på att använda mig av väntlistan . 2018 gick så enormt fort, mycket beroende på att det var så fullt av projekt och tider att passa (tror jag?) 2019 får bli året då mer tid går till att göra ingenting och saker får ta lite längre tid helt enkelt.

Sajt arkitektstudio

Mer fokus på här och nu. Foto: Anders Bergön

Min Klockaregård

Jag har sökt och fått en hel del input från olika håll gällande bloggen. Just nu jobbar jag för att hitta en nivå som är realistisk i förhållande till den tid jag har att lägga. Målet är regelbundna inlägg och en tydlig struktur – både för mig och för er läsare – och att få fler läsare
Fokus kommer fortfarande vara byggande och arkitektur, blandat med livet på landet med renovering, trädgård, DIY och lite vardag.

Det väntar också några nya projekt runt hörnet som jag inte kan säga så mycket om än men som jag ser mycket fram emot att hugga tag i…

Sajt Arkitektstudio

På jobbet rivstartar vi med att flytta kontoret till ny lokal i februari. Vi kommer att flytta ut från den lokal vi sitter i idag och lämna kvar våra härliga kollegor och samarbetspartners på Projektbyggaren. Lite vemodigt men det kommer bli bra.

                      Illustration: Sajt Arkitektstudio

Vi har några lite större projekt i antågande och vi hoppas att de snart drar igång. Och så ser vi också fram emot att se Sveriges första internationellt certifierade flerbostadspassivhus, växa fram. Det kommer jag berätta mer om under året.

Vad har ni för planer 2019?

8

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.