Äntligen tog jag mig tid att fota badrummet uppe. Det har ju varit färdigt ett tag men jag har inte haft tillfälle att visa er. Det är en riktig lyx att ha två badrum och speciellt ett med badkar.

Badrum med snedtak
Välkomna in!

Jag har tänkt att det skulle kännas litet och trångt med ett badrum under snedtaket men det blev mycket rymligare än vad jag kunde föreställa mig. Visst, det går inte att stå i badkaret som vuxen – men det finns ju en dusch precis intill.

badrum under snedtak
Det lilla ljusinsläppet gör stor skillnad mot att ha ett badrum helt utan fönster. Det var viktigt för mig att få till.
Vi valde att sätta en minispotlight i fönstret som stämningsbelysning. Den visade sig också perfekt för att lysa vägen när lilleman ska till toaletten på nätterna.

Vårt hus är fullt av vinklar och vrår precis som alla andra hus från den här tiden. Därför har vi två ”klackar” med utåtgående hörn. Men man tänker inte så mycket på dem nu när porslinet har kommit på plats.

Tolettstol under snedtak
Vi fick plats med både ett högskåp och en stor kommod. Skönt med mycket förvaring!

Takhöjd och belysning

Takhöjden är ju inte heller den högsta i de här husen. Därför fick vi lösa spegelbelysningen med två spotlights i taket istället för ett skåp med integrerad belysning men det fungerar fint. Övriga takspotlights är dimbara så det går att variera belysningen efter behov.

spotlights
Väggskåp ända upp till taket

Nu hoppas vi att nivåerna på grundvattnet inte sjunker så att vi får ha vatten hela sommaren och kan använda vårt badrum.
Jag skrev lite kort om golvet och val av kakel här, men sen blev det ju helt annat kakel till slut.
Har ni frågor på ytskikten, inredning eller annat i badrummet? Ställ dem i kommentarerna så svarar jag!

6

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.