Sommaren är här och vi är många som får lite extra tid till att hugga tag i de där projekten som ligger och väntar. Antingen i trädgården eller i och utanpå huset – eller kanske sommarstugan?

Något som är viktigt oavsett vilket projekt det handlar om är att använda bra material, verktyg och arbetskläder. Det är helt enkelt värt att lägga lite extra pengar på bra grejer för det speglar av sig på resultatet och hållbarheten på det du gör.

Bra verktyg på postorder

När vi köpte Klockaregården så var det första vi inhandlade ett verktygsset från Makita. Men det är ju inte bara elverktygen som behöver hålla bra kvalité utan också de mindre verktygen som skruvmejslar, hammare och borr mm.
Som ett alternativ till att åka till en fysisk butik och handla så finns företaget engelbert strauss på nätet. Det är ett tyskt familjeföretag som har funnits sedan 1948. Deras fokus är egentligen skyddskläder och skyddsskor (som jag har skrivit mer om här) men de säljer också en del verktyg och verktygssatser.

Bland annat så har de verktygsset liknande detta. Perfekt till hemma-fixaren eller som ett baskit till kontoret. Foto: engelbert strauss

Penslar och målartillbehör

För er som följer min instagram @min_klockaregard vet att jag just nu målar om ett skåp som ska stå i köket.

Grundmålat med häftgrund
Efter första strykningen
Kulören heter NCS S 3005 G80Y och är grågrön. Här har färgen inte torkat än och så ska det på ett lager färg till så småningom.

För ett bra resultat krävs både bra kvalité på färgen och bra penslar. Dessutom krävs ett bra underarbete och utfört arbete så klart. På engelbert strauss finns även penselset att beställa.


Foto: engelbert strauss

Jag hoppas att jag snart får lite tid över att måla andra omgången. Lovar att visa när det är färdigt.

5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.