Hej vänner! Har ni en skön och lat semester?
Vi har! Jag har kommit in i lunken nu. Sen frukost, långa kvällar…. Tur jag börjar jobba någon vecka innan barnen ska tillbaka till rutinerna.

Vi har varit mycket hemma i sommar. Det är både lite stressande och fantastiskt skönt tycker jag. Stressande för att det känns som att man bör åka iväg när man är ledig. Fast varför då egentligen?
Det är ju den här lediga tiden hemma som man alltid känner att man saknar när man jobbar. Och vi har åkt på dagsutflykter och små äventyr med barnen nästan varje dag. Samtidigt som vi har kommit framåt med både det ena och det andra här hemma.

På utflykt i blåbärsskogen

Läser ni bloggar?

När dagarna går lite saktare och det inte finns massa krav. Det är då jag hinner göra det där som jag skulle vilja hinna även på vardagar. Läsa bloggar till exempel (och blogga mer – som ni kanske har märkt i sommar – får nästan hålla tillbaka inläggen så att ni inte vänjer er vid ett tempo som inte går att hålla i höst). Läser ni bloggar? Fler än den här menar jag? ;)
Tänker att vi kanske kan tipsa varandra?

Mitt bloggläsande har varierat mycket över tid. I början när jag började blogga – som en renoveringsdagbok. Då var det den typen av bloggar jag också följde. Tyvärr har mina favoriter slutat blogga och nu följer jag bloggar med väldigt blandat innehåll.

Tre favoriter just nu

I en period har jag inte läst bloggar alls utan mest scrollat instagram. Men nu i sommar börjar jag hitta tillbaka och jag känner att jag har saknat bloggformatet. Bloggen ger plats för mer text, mer reflektioneroch en djupare inblick. Så, här kommer mina tre favoriter just nu:

Julia Khouri

Bloggar Julia Khouri

Julia bor i ett hus på landet, inte helt olikt vårt, fast utanför Stockholm. Hon har tidigare haft en webbshop med superfina saker. Nu mer bloggar hon som yrke och bjuder på sin vackra trädgård, sitt fina inspirerande hem och härliga recept.
Just nu får man dessutom följa en renoveringsresa av familjens andra hem, en liten pärla på Gotland. Så roligt!

Linda Hörnfeldt – LaLinda

Bloggar LaLinda

En annan renoveringsresa som jag ser fram emot är Lindas. Linda är anledningen till att jag började blogga lite mer seriöst. Hon startade nämligen Better bloggers (idag influencers of Sweden) precis i samma veva som jag började blogga lite mer frekvent. Genom henne har jag lärt mig massor om företagande, entrprenörskap och sociala medier.
Linda flyttade för prick ett år sen från Stockholm och hem till Övik där hon har växt upp. Och häromdagen flyttade hon in ett nytt hus som hon ska renovera och göra till sitt.

Alexandra Bylund

Bloggar Alexandra Bylund

Någon som inte renoverar hus – men som inspirerat och inspirerar mig på så många andra plan är Alexandra Bylund. Alexandra skriver om entreprenörskap och sociala medier. Hon driver ett eget företag med några få anställda och reflekterar mycket över frågor som har hög igenkänning för mig. Hur tar man betalt? Hur blir vi mer effektiva? etc. etc. Precis samma frågor som jag brottas med i mitt företagande.

Men egentligen har jag följt Alexandra väldigt mycket längre än så. Jag hittade nämligen henne genom en podd som hon hade tillsammans med en annan bloggare (som numer inte bloggar tyvärr). Och då handlade allt om livet med barn och familj. Det var precis innan Colin föddes…

Linda och Alexandra har dessutom lanserat webbkurser som jag har deltagit i som handlar om sociala medier och att bygga varumärke på nätet. Ni hittar mer info om kurserna på deras sidor. Tillsammans driver de också podden ”Vad faan håller jag på med?” som handlar om egenföretagande och entreprenörskap. Hög igenkänningsfaktor även där för mig.

Vilka är dina favoritbloggar?

Det är mina favoriter i bloggvärlden just nu – även om jag följer många fler. Så – kan vi inte tipsa varandra? Vilka bloggar följer du, och varför? Skriv gärna i kommentarerna så kanske vi hittar in till nya spännande personer att följa?

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.