Detta inlägg är ett reklamsamarbete med Engelbert Strauss

Vad har ni för vinterskor? Det absolut bästa köpet jag har gjort sen barnen föddes är mina rejäla vinterstövlar. Tål regn och snö och håller kylan superbra. Sen är de kanske inte de finaste skor jag har haft, utan egentligen något klumpiga, men funktionen (torr och varm) får gå före när det gäller utelek med barnen.

Samma tanke har jag när det gäller arbetsskor. De måste vara funktionella och så måste de uppfylla vissa krav så klart. Sen gör det ju absolut ingenting om de är snygga också!

Nu använder jag inte mina arbetsskor på daglig basis utan endast när jag gör platsbesök där det finns ett krav (vissa byggarbetsplatser har krav på skyddskor och hjälm t.ex.)  När vi renoverade var de så klart på något oftare. Men, det jag skulle skriva är att det är några år sen jag investerade i mina skor och det har hänt otroligt mycket på den här marknaden de senaste åren. Jag har alltid förknippat arbetsskor med en lite klumpig, svart känga. Nu för tiden syns nästan ingen skillnad på en rejäl arbetssko och en vanlig streetsko.

En lite mer ”klassisk” arbetssko – men ändå snygg från Grolls (Foto: Grolls hemsida)

Engelbrekt Strauss

Den här skon, lite mer ”street”, uppfyller säkerhetskraven klass S1P vilket innebär att den har både tåhätta och genomtrampskydd. Engelbert Strauss

Ytterligare en sko som inte ser ut som en klassisk skyddssko men som uppfyller kraven. Finns bland annat på Ahlsell

Skyddssko vs Yrkessko

En arbetssko som ska användas på ett bygge ska ha genomtrampsskydd och stålhätta och kallas för skyddssko. Men olika krav gäller ju så klart beroende på vilket yrke du har. Yrkesskor finns i olika klasser och har inget krav på tåhätta till exempel. Är du osäker på vilken klassning du behöver eller vill ha på din sko så har Engelbert Strauss en bra förteckning som på ett överskådligt sätt visar vad de olika klassningarna betyder.

Den här vita är en arbetssko i klassen O1. Den funkar ju även utanför jobbet. 

Engelbert Strauss

Engelbert Strauss är ett familjeägt företag i den fjärde generationen. I deras sortiment finns arbetskläder, skor och arbetsskydd. Företaget utvecklar sedan ett par år tillbaka egna kollektioner som säljs på nätet och via kataloger. Just nu har de ett fint utbud av vinterskor som är väl värt att kika på.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.