Nu är det rött. Rött, rött, rött – vårt lilla (eller ganska stora) ateljéhus.
Vi har valt den traditionella formen av en lada, dvs längan, på byggnaden. Placeringen är också i stort sett samma som den gamla ladans för att i möjligaste mån återskapa den gårdsmiljö som än gång var.

Kulörsättning

Kulören följer också det traditionella i och med den röda slamfärgen. Men det är ganska ofrånkomligt att huset blir ett modernt tillägg i den gamla miljön. Därför får det också ett lite modernare uttryck med allt i rött, även knutbrädor och fönsterfoder. Det är inget revolutionerande över röda hus med röda knutar. Det är en modern tolkning av ladugården som idag syns även på villor och till och med större offentliga byggnader.

Det enda som avviker från den röda kulören är fönstren som kommer att vara ockrafärgade. (Håll tummarna för att vi har hittat en bra ton på den gula färgen…)

Panel

Baksidan: I det stora ”hålet” kommer fönsterparti och dörr sitta – och på insidan finns min ateljé.

Fasadpanel

Vi har tittat på flera olika typer och storlekar och bestämde oss till slut för en dubbelfaspanel, 120 bred. Av lite olika anledningar så är det inte den som sitter på väggen nu. Men det är bra nära. Vi fick en felleverans men valde att få den omsågad mot att vänta på grundmålning av den ”rätta” panelen. Utseendet är i stort sett samma med skillnaden att denna är något smalare än den vi hade tittat på. Lite randigare, men det fungerar bra.

Nu fortsätter arbetet inomhus i väntan på dörrar och fönster. Garageporten är levererad och väntar på montering. Och så börjar det bli dags att planera elen…

Om ni vill vara säkra på att inte missa några av mina inlägg, följ mig på Facebook (här uppdateras även lite mellan blogginläggen), eller med Bloglovin. Min Klockaregård finns också på Instagram.

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.