I början av 2018 gjorde jag en liten spaning framåt på vad jag trodde skulle hända under året. Det är alltid lite roligt att backa tillbaka till de där inläggen och med facit i hand se hur det gick. Så här kommer en liten feedback på min egen spaning.

Byggprojekt och inredning

I år ser jag fram emot att färdigställa ateljéhuset och inreda min ateljé. Kanske hinner vi också påbörja vårt badrum uppe. Det vore så skönt att ha två toaletter nu när vi snart är fyra som ska köa… Och den där verandan. Är det i år det händer?

Nja, vi är inte riktigt framme vid inredningen av ateljéhuset ännu, även om jag redan börjar samla på mig fina saker att inreda med. Men vi börjar närma oss ändå. Det kommer ett inlägg inom kort där jag ska berätta mer om hur det egentligen går i byggandet.

Men badrummet är påbörjat och snart har vi faktiskt två toaletter. Vi jagar just nu en mattläggare som kan göra golvet. Så fort han kan ge oss en tidplan ska vi också boka en plattsättare som sätter kaklet. Vi har dock inget arbete att göra själva där inne nu innan hantverkarna har kommit.

Verandan då. Den står där den står kan man säga. Ser inte så superkul ut, men tiden, lusten och orken har inte riktigt infunnit säg ännu.

Trädgården

Just nu har jag inga större planer för trädgården faktiskt. Jag har en önskan om att få till lite mer blommor detta året och en längre säsong med blommor från vår till höst. Och så ser jag fram emot att få marken återställd runt bygget.

Ja så skrev jag i januari. I mars var jag lite mer pepp för trädgård och planerna började blir lite mer tydliga.

Det hände ju faktiskt lite i trädgården trots allt. En ny rabatt, stenläggning, och kantade rabatter. Och en renoverad källartrappa får väl nästan kvala in här också.
Marken runt bygget är återställd och på baksidan har vi tom fått till en fotbollsplan.

Träning och hälsa

Ja – som jag skrev, en hel och stark kropp är målet. Det tror jag ger lite mer ork och energi i vardagen och det behöver jag. Balans får bli ledordet hur klyschigt det än låter. Och så har jag ett litet kostprojekt nu i januari – mer om det i ett annat inlägg

Jo men detta gick ju ändå bra. Nu räknar jag mig som ”hel” i kroppen. I perioder har träningen fungerat riktigt bra. Har under hösten provat på yin yoga vilket jag gillar väldigt mycket . Har också fått till en hel del styrketräning. Så ja, godkänt ändå.
Kostprojektet kan du läsa mer om här.

Resor

Vore fantastiskt att komma i väg till solen även i år. Får se om vi lyckas förverkliga det. En liten kortare resa står på agendan redan om ett par veckor då jag ska till Stockholm och Formex för första gången.

Nja, utomlands kom vi inte. Men detta var väl ändå rätt sommar att vara hemma!? Vilket väder vi hade! Västkusten och sommarstugan var ju som vilket medelhav som helst. Och Eddie fick träffa hela Bamse-familjen!

Blogg

Jag hoppas kunna fortsätta med bloggen och hitta nya inspirerande ämnen att skriva om. Det hade varit så roligt om jag kunde lyckas få den att växa lite och nå ut till några fler. Kanske kan ni hjälpa mig med det? Att sprida de inlägg ni tycker är bra? Trycka på det lilla hjärtat när ni gillar det jag skriver och kanske till och med tipsa mig om vad ni vill läsa mer om? Jag skulle bli jätteglad!

Och så vill jag investera i en kamera. Det finns en hel del förbättringspotential när det gäller mina foton…

Det fanns stora planer för bloggen men i och med att bokprojektet startade så fick de sättas lite på paus.
Kameran är dock inhandlad men använd alldeles för lite. Det är dags att ändra på det.

Jobb

På jobbet väntar också ett spännande år. Bara det att vi nu är fem stycken på vårt lilla kontor är en stor förändring som ställer nya krav och ger nya utmaningar. Jag hoppas det blir ett inspirerande arkitektår!

Vi har haft ett fint år på Sajt. Många spännande projekt har vi haft på borden. Lite större, både kontor, bostäder och en ishall. Och flera villor har vi hunnit producera under året.

Sammanfattningsvis. Året 2018 var året som gick lite för fort. Jag hoppas på ett långsammare 2019. Men mer om det i kommande inlägg – snart kommer årets spaning, så håll utkik!

5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.