Just nu spacklas det i ateljéhuset. Eller, det har spacklats. Alla väggar är färdiga och ska slipas det är ”bara” taket i garaget som är kvar att spackla nu. (Och det är ju iofs inte så liten yta…)

Förhoppningsvis är i alla fall väggarna klara för målning snart. Jag hoppas att jag hinner iväg till färgaffären i veckan och inhandla färgen. Kulören är redan bestämd så det är bara själva hämtningen som återstår.

På jullovet fick vi lite hjälp med spacklingen av grabbarna. Det blev kanske lite extra att slipa på sina håll. Men det blev gjort och det är alltid kul när de vill vara med!

Hur spacklar man gipsväggar

Hur spacklar man gipsväggar?

Det kan ju verka enkelt att spackla men det kräver ändå lite eftertanke och kunskap. Underlaget är ju som vanligt A och O. Och det går inte att dölja ett dåligt spacklingsarbete med färgen utan det snarare framhävs när du målar. Så slarvar du med under arbetet så kommer du få börja om igen när slutresultatet inte blir som du har tänkt.

Anzas hemsida finns bra instruktioner för dig som är nybörjare och ska spackla för första gången. Bland annat den här videon som kan vara bra att titta på innan man börjar.

Lycka till!

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.