Nu är det färdigkaklat i badrummet. Jag hade en del ågren inför vilket kakel jag skulle välja och om det skulle vara matt eller blankt. Från början var jag helt säker på att det klassiska 15×15 med rak sättning var det som passade huset bäst. Då velade jag mest mellan blankt eller matt.

Plattsättaren väckte dock tanken om 20×20 och tegelförband och nämnde i samma mening ”simhall” om 15×15. Till slut åkte jag och tittade på ett par utställningar för att få se olika varianter uppkaklade på vägg. Som arkitekt vet jag ju att det är så man måste jobba – men ”skomakarens barn” osv.

Väl på plats i en av utställningarna föll vi för 10×15 med tegelförband. Blankt kakel blev det också, dels för städbarheten men också för att glansen gör att det känns lite större (inbillar jag mig iaf).

Badkar

Nu sitter det på plats i alla fall och det känns så bra. Nu ska elektrikern titta förbi och göra det sista med belysningen och så ska vitvarorna installeras.

Det blir en liten blandning av fabrikat och leverantörer. Badkaret och blandarna beställde vi på Bauhaus och de har redan kommit och ligger och väntar på installation. (Badkaret står redan på plats som ni ser) Duschväggarna har vi specialbeställt då de behövde kapas för att fungera under snedtaket. Komod och spegel har idag inhandlats på IKEA och ligger i sina platta paket och väntar.

Men. Det har aldrig varit så nära som nu att få ta ett långt söndagsbad.

3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.