I dag gick jag och barnen loss på saffran här hemma. Första julbaket. Vi fyllde frysen med mina favoriter, (som jag har visat flera gånger innan), saffransbullar med vanilj och en krans av samma deg.

Och när vi ändå var igång så gjorde vi saffranssnittar också. I år toppade vi med saffransglaze så det var verkligen alla kort på den dyrbara kryddan. Det har doftat fantastiskt i köket! Colin har läsveckor i skolan och en av uppgifterna är att läsa ett recept. Det är inte helt lätt att läsa instruktioner och mått när läskoden precis är knäckt men han fixade det hur bra som helst. Han som älskar att baka kommer nog snart att ta över köket.

Baka med saffran

Avrundade dagen med att baka omgång nummer två av de här bröden. Blev exakt som förra gången (har dock inte smakat dem än). Hur ofta händer det när man bakar bröd?

Känns som om helgen har varit lång för en gångs skull. Började fredagskvällen med after work och fortsatte med kalas hemma hos bästa vännen igår. Och så en söndag i bakandes tecken. Nu är jag ganska trött men nöjd.

Energin har varit lite i bottenläge sista veckorna och jag gissar att novembermörkret kan ha en del att göra med saken. Senaste veckan har ändå bjudit på flera roliga erbjudande som gjort att energin börjar krypa tillbaka. Och i veckan ska jag äntligen få göra mitt första träningspass (eller nåja ”kontroll av kroppen-pass”) med PT efter min operation. Det hoppas jag också kommer bidra till mer energi!

För er som undrar över ateljéhuset så har det stått lite stilla i några dagar i väntan på elektriker och isolering. I morgon drar det igång igen och rapport kommer!

Ha en fin söndagskväll!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.