Efter en liten paus i väntan på elektrikern är bygget nu igång igen, och nu är det på insidan det händer saker. Väggarna och vindsbjälklaget är isolerade med lösull. De första slangarna till elen är på plats och snickarna jobbar med installationsskiktet.

Det här med el är svårt. Det är inte enkelt att förutspå alla behov som kommer kunna uppstå men jag tror att vi har fått med det viktigaste.

Idag är det vanligt att ytterväggen byggs i flera skikt. Innerst ett installationsskikt där exempelvis elen kan dras utan att plastfolien som hindrar vandrande fukt i konstruktionen behöver perforeras. Installationsskiktet isoleras ofta så som vi har valt att göra.

Inåt byggs sedan på med OSB och sist gips. I alla fall i detta utrymmet som kommer bli Nickes verkstadsdel. I dag har även garageporten på gaveln kommit på plats och någon i hushållet är väldigt nöjd.

Hur har ni det i novembermörkret?

Om ni vill vara säkra på att inte missa några av mina inlägg, följ mig på Facebook (här uppdateras även lite mellan blogginläggen), eller med Bloglovin. Min Klockaregård finns också på Instagram.

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.