Den här salladen brukar jag göra till julbordet men den passar bra hela vintern (eller kanske året runt egentligen) och den klarar sig några dagar i kylskåpet så det gör inget om det blir mycket.
Detta behöver du:
Sallad – köp en salladsmix du gillar och som passar för säsongen
Valnötter
2 st päron
1 st granatäpple
Västerbotten ost riven
Till vinägretten:
1 st apelsin – pressad
1 msk balsamvinäger (vit)
1,5 dl rapsolja
2 msk flytande honung
salt
peppar
Blanda alla ingredienser till vinägretten och låt stå. Dela päronen i lagom stora bitar, hacka valnötterna (men inte för små). Blanda sedan sallad, valnötter, päron, granatäppelkärnor och ost. Slå över vinägretten, blanda och låt stå en stund innan du äter.
Stek en kycklingfilé eller en laxbit så har du en fullständig måltid. Eller så har du den som tillbehör till de här goda pirogerna.
Skriv gärna i kommentarerna om ni gillar den.
4