Solen har tittat fram. Äntligen!

Plötsligt hörs flyttfåglarna som är på väg hem. Overallerna och vantarna är fulla av grus och sand istället för blöta av is och slask. Suget efter gympadojor och att lägga undan vinterjackan slår till. Det händer något direkt med humöret och energin när det blir lite ljusare.

Och i år har jag tänkt att det ska bli av. Det där som jag tänker varje år men aldrig hinner med. Vårstädningen.
En lite ordentligare städning med sortering av lådor, rengöring av filter och allt annat jox som liksom aldrig blir av. Just nu känns det också som en nystart. Ut med alla förkylningar och sjukdomar och in med ljus och ny energi!

 

Solljus som strålar in. Våren är på väg!
Foto: Kaboompics.com

Jag har faktiskt redan tjuvstartat.
Skafferiet är städat och sorterat, kylskåpet är rensat och uttorkat, ugnen och köksfläkten är rengjorda.
En liten extra grej varje veckostädning (vilket tenderar att bli varannan vecka här hemma!?) så är det snart klart. Eller?

En annan sak som jag har tänkt flera år nu är att leja bort fönsterputsningen. I år hoppas jag att det äntligen blir av så att alla fönster blir rena samtidigt för en gångs skull.

Vårstädar ni?

För oss väntar nu en hel lördag – dag och kväll – ensamma utan barn. De åker till mormor och morfar, myser och sover över. Vi åker till stan och (förhoppningsvis) uppdaterar våra garderober och äter lunch. Kvällen är än så länge oplanerad. Men att bara få rå om varandra, och sig själv, känns riktigt lyxigt just nu! <3

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.