Detta är ett sponsrat inlägg

I år har februari verkligen levt upp till sitt smeknamn, VABruari, hos oss. Vi har kanske inte varit jättesjuka men däremot jätteförkylda allihop. Vi har vabbat för både C och E och dessutom inte varit helt hundra själva heller. Konsekvensen blir så klart att det mesta går på halvfart. Jobben får vänta, det bli glesare mellan blogginläggen och framför allt alla ”hemmaprojekt” blir liggande.

Jag har tre, fyra projekt som liksom bara väntar på att bli färdiga. En lampa i allrumsfönstret uppe ska få en lite bättre upphängning. Nu hänger den där och den lyser på kvällarna. Men det ser ju inte jättesnyggt ut.

 

Det här med lamputtaget vid sidan av fönstret p.g.a snedtak verkade bra när det gjordes, men hur är egentligen tanken att man ska få till upphängningen på ett snyggt sätt?

Fönstret, som jag har visat innan, ska provhängas på väggen. Jag vet inte riktigt än vad jag vill göra med det men jag behöver se det på plats för att bestämma mig för om glasen ska vara kvar eller inte. Funktionen vet jag. Det ska fungera som matplaneringstavla. Veckomenyer och inköpslistor ska hamna här är det tänkt.

 

Bilden togs i julas – därav tomte och ”gran”

Sen är det iordningställande av klädkammaren som bara helt stannade av. Hyllor och krokar finns. Jag ska bara göra det. Och så det eviga sorterandet och omflyttandet av saker. Vi har fortfarande inte fått upp våra (Nickes) kläder på övervåningen. När det är gjort ska garderoberna i lekrummet organiseras så att leksaker, spel och säsongskläder får en riktig och bra plats.

Egentligen tar inte projekten speciellt lång tid och jag hade kunnat bara bestämma mig för att ta ett varje vecka till exempel. Men även om jag vet vad som ska göras så fastnar jag. Dels för att jag inte alls gillar att skruva i tapetserade väggar.  Och dels för att jag helt enkelt inte hittar rätt verktyg för jobbet. För trots att vi har massor av verktyg. Mer än vad man egentligen behöver för vanligt ”hemmafix”, så hittar jag aldrig det jag behöver just för stunden. Många är gångerna som jag har önskat att jag hade en sån här låda:

 

Verktygslådan , inklusive innehåll, kan köpas på Engelbert Strauss. Det går också att köpa en tom låda och plocka i sina egna verktyg. Engelbert Strauss har förut verktyg även ett stort utbud av arbetskläder. Det är jag också lite sugen på att inhandla. (Foto från Engelbert Strauss hemsida)

Kanske behöver vi inte innehållet i lådan – men ordningen den. Får nog bli en investering så småningom, en fixarlåda med allt det nödvändigaste.

Detta inlägg är sponsrat 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.