Läser ni?

Böcker har alltid varit viktiga för mig och ett bra sätt att koppla av och tänka på ”annat” en stund. Det är ju också en aldrig sinande källa till kunskap. Om jag blir intresserad av något eller vill lära mig något nytt så är bibliotekets sökkatalog något av det första jag testar. Det kan handla om allt från att börja sticka till hur man sköter bokföringen. Det mesta går att lära sig från böcker. Sen finns ju så klart google och youtube – men det är ändå något speciellt med böcker. Eller är det bara jag som känner så?

 

Ljudbok eller podcast

Sen jag lärde mig läsa och fram till jag fick barn ungefär har jag alltid läst innan jag somnat. Men på senare år har det varit långa perioder utan böcker – speciellt skönlitterära. Det har inte funkat att ligga och läsa på grund av barn som vaknar eller för att jag själv har varit för trött helt enkelt. Några gånger har jag testat ljudböcker istället men det är så lätt att tankarna flyger iväg på annat om berättelsen och uppläsaren (för mig måste det vara båda) är riktigt fångande. Istället har jag fastnat i flera podcasts som jag gärna lyssnar på i bilen eller när jag är ute och går – men det får bli ett eget inlägg.

Pocketböcker

Men, när sommaren närmar sig, kommer boklängtan alltid tillbaka. Pocketböcker hör sommaren till helt enkelt. I år blev det tre – helt olika typer av böcker. Jag kommer att presentera dem här efterhand som jag läser ut dem. Bok ett:

ibland mår jag inte så bra

Ibland mår jag inte så bra – Therése Lindgren

Den första, Therése LindgrensIbland mår jag inte så bra (Denna bok kom ut redan 2016 så många har säkert redan hunnit läsa den)

Det är en självbiografisk bok där Therése berättar om sin psykiska ohälsa. Boken är lättläst och beskriver på ett väldigt öppet och lättförståeligt sätt hur psykisk ohälsa kan yttra sig och hur vägen ”tillbaka” kan se ut. Egna upplevelser varvas med faktarutor. En slags självbiografi som ändå belyser ett ämne som det inte så ofta pratas öppet om men som är viktigt att ta upp så som samhället ser ut idag.

Väl värd att läsa för alla som på något sätt kommer i kontakt med ångest – egen eller andras.

Vad läser ni i sommar? – Tipsa gärna mig och de andra läsarna om böcker vi inte får missa! 

(Och om ni gillar den här typen av inlägg så tryck gärna på hjärtat så jag vet vad jag ska skriva mer om)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.