Så kom juni. Allt händer i en rasande fart. Lediga dagar, klämdagar och skolavslutning. Samtidigt som precis allt på jobbet ska bli klart på samma gång.

Skolavslutningen i vår by firas traditionsenligt i Folkets park. Rektorn håller tal och alla klasser sjunger varsin sång. Sen fikas det ur medhavd fikakorg. Mysigt!

Och så kom inspirationen. Inspiration att rensa ut huset en gång för alla. (Känner ni till Marie Kondo? Jag ska berätta mer en annan dag…) Inspiration att dona i trädgården. Inspiration att pussla, titta på film och läsa böcker. Inspiration att hugga tag i träningen… Och att väcka liv i bloggen som har drabbats av det ena tekniska strulet efter det andra så att jag till slut blev helt less. Men kanske är det nu jag är tillbaka på banan?

Som vanligt är det tiden som begränsar och en sak i taget, en sak om dagen får vara bra nog.

Trädgården

Jag längtar efter att få tid att åka till en handelsträdgård och köpa växter. Det finns en ny rabatt som väntar på blommor, en planerad rosrad längs altanen, ett smultronland som behöver fyllas på och lavendel som sett bättre dagar och som behöver bytas ut.

Här är tanken att den nya rabatten ska vara. När jag hinner gräva ur, fylla på jord och plantera

Men även om jag inte får så mycket gjort så händer det saker i trädgården.
Nicke har satt plåtkanter runt grusgångarna och vissa rabatter. Det blir sån skillnad med en skarp kant mellan materialen. Vi hoppas också att det ska underlätta en del vid gräsklippningen.

Det blir så bra med plåtkanten som gräns mellan gräs och grus. Där borta vid staketet döljer det höga gräset några stubbar. Där tror jag också att det får bli en rabatt så småningom

Gräsrobot

Och apropå gräsklippning så investerade vi nyss i en gräsrobot. Så den senaste veckan har det lagts kabel. Vi har en ganska stor trädgård som dessutom är delad i flera sektioner med grusgångar och en grusplan (!) mellan. Vi får se hur detta kommer fungera. Men om det gör det så ser vi fram emot att slippa ett återkommande stressmoment i trädgården.
Dock verkar vi ha fått ett söndagsexemplar till klippare så den ska nu bytas ut….

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.