Jag har i flera år velat åka till Formex, Nordens största mötesplats för unredningsdesign, men det har hittills aldrig blivit av. Förrän i år!

Mässan öppnar i morgon på Älvsjömässan i Stockholm och på fredag tar jag morgontåget upp. Jag ska möta upp min kompis Jenny, även hon arkitekt, och så ska vi gå på mässa hela dagen. Sen väntar hotellnatt (och hotellfrulle) och en hel lördag i Stockholm.

Det är några månader sen nu vi bestämde att vi ska åka så jag har hunnit glömma det mellan varven. Men nu är det bara två dagar kvar och det ska bli så roligt!

Formex

Formex

Formex öppnade för första gången 1960 och anordnas nu två gånger per år, i januari och i augusti. Varje mässa finns ca 900 utställare representerade för att visa upp sina produkter.

Varje tillfälle attraherar ca 23 000 besökare. Mässan fungerar som en mötesplats där nyheter och trender presenteras. Utställningar och föredrag för den som vill lära sig mer och samtidigt ett tillfälle för grossister att möta detaljister.

Trendrestaurangen augusti 2017 Foto: August Eriksson, Stockholmsmässan

Jag har inte läst på så mycket inför mässan utan tänker att jag tar det som det kommer och hoppas att jag åker därifrån påfylld med inspiration inför inredningsåret 2018.

Självklart kommer jag att berätta mer när jag är hemma igen. Och en del dyker upp direkt från mässan kommer på Instagram och Stories. Följ gärna på @min_klockaregard 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.