Nicke ägnar nästan alla lediga stunder åt att spackla och slipa tak och väggar ute i ateljéhuset. Min pappa kommer tätt efter med målarpenseln. Perfekt upplägg för mig som än så länge endast har valt kulören på färgen. Men, det är en hel del målningsarbete kvar så det finns nog lite till mig också så småningom. På bilden saknas smygar och foder runt öppningarna. När de kommer på plats blir helhetsintrycket något helt annat.

 

Fönsterpartierna som syns på bilderna fanns i ladan när vi köpte huset. (inte dörren som är splirrans ny) De är rejält skitiga men i övrigt i bra skick)

Förrådet är först ut i förvandlingen och här valde vi mörkgrå väggar. Det är så lätt att allt blir vitt – vilket inte kändes helt ok i ett förråd – det blir ju lätt lite skitigt. Nästa alternativ var ljusgrå men eftersom betonggolvet kommer att vara som det är med sin ljusgrå färg så kändes det helt rätt att bryta ner väggarna lite ordentligt.

 

(Kulören heter NCS S 5502-R)

På bilden är väggarna målade en gång. Just nu sker strykning nummer två och snart är det dags att måla taket i min ateljé.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.