I helgen lämnade vi barnen till mina föräldrar en natt och hängde med kompisar till Öland. De hade bokat biljetter till Kalle Baah i Kackelstugan. Jag har hört mycket bra om Kackelstugan och även sett bilder därifrån så mina förväntningar var ganska höga.

Den obligatoriska Ölands-bilden

Kackelstugan

Kackelstugan ligger ca en mil söder om Borgholm i lantlig miljö. Det är en kringbyggd ölandsgård där det under sommaren bjuds på kultur och konserter i teaterladan. På gårdsplanen serveras mat från restaurangen och i baren går det att beställa öl från det lokala Kackelbryggeriet.
Det går också att bo över i ett av rummen eller i drängstugan. Biljetterna går tydligen åt fort så det gäller att vara ute i tid. (Eller ha vänner som är det)

Kalle Baah och Governor Andy på scen och det var bra drag och härlig stämning i teaterladan
En bild från lite längre bak – där upp i fönstret i tacknocken var bandets loge och där kunde man skymta dem när de kikade ut på publiken innan spelningen började.

På Kackelstugan finns också ett konstgalleri och så har de ett eget bokförlag. I galleriet med Ölandssten både på golv och vägg pågick en utställning med bilder från Pav Johnssons bok ”Ölands natur – okända och ökända arter”.

Ekerums camping

Det var fullt i alla rummen på Kackelstugan men vi lyckades få en plats på Ekerums camping som ligger fem minuters taxifärd bort. På Ekerum – och kanske på andra campingar också – så kunde vi hyra en uppställd husvagn för en natt.

Det var ett perfekt upplägg för oss men även om man vill testa på husvagnslivet i några nätter. Så här i efterhand är jag glad att det inte regnade för det hade gjort upplevelsen mycket sämre. Det fanns nämligen en liten altan till husvagnen – men inget tak.

Vi grillade lite på campingen innan vi åkte in till Kackelstugan.
Nickes och min sovplats för natten.

Halltorps Hage

Precis intill Ekerums camping fanns naturreservatet Halltorps hage. Det såg lite mysigt ut med spångar som ledde in i en stor Ek-skog så på morgonen innan alla riktigt hade vaknat tog jag en liten promenad.

Jag valde att gå Ängsstigen – den kortaste slingan. Det visade sig dock att detta inte var en slinga som gick runt utan det var en slinga som gick rakt in i skogen och sen tog slut. Så det blev en lite längre promenad än planerat…

Men jag vet inte om jag tyckte det var så speciellt. Mycket nedfallna träd och det kändes som det pågick någon slags nyanläggning. Kanske är det mina skogskunskaper som inte räcker till men jag föredrar Bokhultet i Växjö om jag får välja.
Spångarna var dock mysiga att gå omkring på och så fick jag ju lite motion.

Det blev en bra helg med fina vänner.

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.