Förra helgen när jag fyllde år så fick jag ett bidrag till en ny kamera. Jag har velat ha en länge. Egentligen önskade jag mig en redan på gymnasiet när jag hade foto på schemat. Då var det iofs mörkerrummet och framkallningen som lockade mest.

I och med bloggandet så har fotointresset kommit smygande tillbaka – men nu den digitala typen av fotografering.

Systemkamera vs kompaktkamera

Förutom den lilla lilla kunskap jag fick med mig från elevens val i gymnasiet så är jag totalt nybörjare på allt vad foto och framförallt kameror innebär. Så jag har fått läsa på en del.

Första beslutet var att börja med en kompaktkamera. Vad jag förstår så kommer man ganska långt och kan lära sig en hel del genom att använda en kompaktkamera. Och så kan en investering i en systemkamera med tillbehör komma senare om intresset blir ännu större. En kompaktkamera ligger lite drägligare i pris.

Ny kamera

Val av kamera

Efter många turer (och googlingar) föll jag till slut för en Sony, närmare bestämt en Sony Rx100 M3.

Jag var ute efter en kamera med lågt bländartal och wi-fi. Det var egentligen det jag visste när jag började läsa. Sen har kravspecifikationen utökats till att den ska kunna fota i RAW och gärna ha en vändbar skärm. Allt detta har den kameran jag valde. Dessutom har den en klassisk sökare och det gillar jag.

Ny kamera – massor funktioner

Så nu har jag en kamera som lever upp till önskemålen. Nu måste jag ”bara” lära mig att använda den också. Inte helt självklart så här efter de första provfotona hur allt fungerar men jag tänker att jag får lära mig efterhand….

Vad har du för kamera?

 

2 Comments

 1. claratoll februari 28, 2018 at 20:55

  Jag har bara min telefon, har funderat på en till meeeen är ju krångligt att ha med fler saker än den!

  Svara
  1. Nina februari 28, 2018 at 22:38

   Ja sant! Och att lära sig hur sen fungerar 🙄. Fast jag tänker att den inte alltid behöver vara med.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.