Onsdag idag men hela dagen har det känts som lördag och nu ikväll som söndag. Jag brukar inte vara helt ledig på onsdagar även om jag inte jobbar på Sajt utan jag ägnar halva dagen åt andra projekt och sen hämtar jag barnen tidigt. Men, denna vecka är det sportlov så vi har varit hemma allihop (Nicke för att han är sjuk och inte ledig iofs). I lördags fick jag ryggskott så jag är inte speciellt rörlig och har ganska ont men jag och barnen har ändå avverkat en runda på biblioteket och ett café-besök – som sig bör när det är lov.

på ritbordet arbetsplats

Min arbetsplats – stor skärm, liten skärm och så skisspapper och skalstock så klart!

På ritbordet just nu

Men, eftersom det känns som söndag så började jag kolla av planeringen för ”veckan” (vilket visst bara var två dagar… :) ). Vi har massor av roliga projekt på gång just nu.

På min lista:

  • Två lite större (och dessutom lite hemliga) kontorsprojekt.
  • En tillbyggnad av en bank (vilket också är ett kontor till största del). Dock är detta en bank som fortfarande hanterar kontanter vilket är ovanligt nu för tiden. Jag har arbetat på bank två somrar så det har varit lite extra roligt att sätta sig in i den verksamheten igen.
  • Två nybyggnadsprojekt villor -alltid lika roligt att träffa familjer som står inför äventyret att bygga ett nytt hus. Att få höra om alla drömmar och förväntningar.
  • Flera projekt med flerbostadshus. Några lite större, några lite mindre. Bland annat radhus på en plats jag känner riktigt väl – lite extra roligt.
  • Och därtill åtta ombyggnadsprojekt för olika privatkunder.

Och det är bara MIN lista – även om vi är flera på några av projekten så finns det ju flertalet projekt som jag inte är involverad i alls. Det finns med andra ord en del att göra och det är fantastiskt roligt!

på ritbordet

Ritningshurtsar som sig bör på ett arkitektkontor

Denna vecka

Slutet av veckan kommer att ägnas åt två platsbesök hos familjer som vill göra lite större tillbyggnader och ett möte med en landskapsarkitekt där vi tillsammans ska försöka lösa vilka höjder vi ska lägga marken på runt några av de flerbostadshus vi jobbar med. En uppgift som inte alltid är självklar. Så tacksamt att ha någon i projektet som kan det där med mark och lutningar.

Sen väntar lite administrativt arbete. Det finns ju en del annat utanför uppdragen att pyssla med när man äger och driver ett företag. Men jag tycker som tur är att även det är väldigt roligt!

 

Jag brukar undvika att jobba hemma på kvällarna men när det plötsligt dyker upp en idé är det svårt att låta bli. Då kan det bli så här ”fina” skisser. (Jag har avsiktligt suddat i planen för att inte någon ska känna igen sig i planen…)

Vad jobbar du med?

Alexandra frågade för ett tag sen i sin blogg om vad hennes läsare jobbar med. Det gjorde mig nyfiken! Kan du inte berätta i en kommentar. Vad jobbar du med?

Är det förresten intressant att höra om vad vi pysslar med på kontoret? Om våra projekt och arbetsmetoder? Skriv gärna en rad om vad ni tycker så jag vet vad jag ska fokusera på.
(Och glöm inte trycka på hjärtat om ni gillar inlägget.)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.