I veckan gjorde jag ett mini-inhopp och föreläste på Elin Wägnerskolan här i Växjö. Ämnet var ”vad gör en arkitekt?” och jag höll tre halvtimmes föreläsningar för skolans sexor. Det var väldigt givande, dels för responsen från eleverna, men också på grund av möjligheten att få prata om mitt yrke med ett ”utifrånperspektiv”. Det är ett otroligt varierande yrke jag har och en kompetens som kan användas till så mycket mer än att ”bara” rita byggnader. Kul och inspirerande att få påminna sig om det ibland! Vem vet vad framtiden kommer bjuda på?

IMG_1660
Bilden är från min tid som arkitekturlärare på Skanskagymnasiet.

Idag har vi inhandlat de allra flesta julklapparna. Så skönt. (Insåg först igår att det faktiskt bara är två veckor kvar!) Nu ska jag fokusera på mat och godis fram till den stora dagen. Det är det roligaste tycker jag.

Min Klockaregårds julspecial

I morgondagens julspecial-inlägg får vi träffa Linda Eklund. Läs om hennes resa från anställd till egenföretagare, om hur hon en dag bestämde sig, och gjorde. Jag kan relatera till den känslan. Kan du? Eller är det kanske dags att ta reda på hur det känns?  Linda bjuder också på en tävling som passar alla som känner något barn. In och läs! ;)

Glöm inte heller att klicka er in till Södergårdens chokladbod och ta chansen att vinna goda praliner lagom till jul!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.