logo_big

Hej!

Jag heter Linda Eklund och driver Stories & Design Sweden som är en kombination av byrå och förlag. Idag är det jag som gästbloggar hos Nina på Min Klockaregård och min förhoppning är att mitt inlägg ska inspirera er läsare, både i stort och i smått. Den som inte vill få griller i huvudet kan hoppa direkt till delen med julpyssel, ni andra kan fortsätta med nästa stycke J

Att leva sin dröm

Att vara egenföretagare har inte varit någon självklarhet eller dröm för mig, på ett sätt kan man säga att jag halkade in på ett bananskal. Samtidigt har jag haft drömmar i hela mitt liv som, när jag förverkligade dem, ledde mig hit där jag är idag. Kanske kan jag inspirera någon till att göra verklighet av den där drömmen man inte kan sluta tänka på. Jag vet att just nu så tänker du som läser det här, på något speciellt. Du tänker på din dröm och du kanske undrar, precis som jag gjorde, vad du väntar på? Jag vet inte vad jag väntade på. Jag vet bara att jag en dag tänkte att om andra kan, så kan jag.

Min dröm

Under min mammaledighet blev jag arbetslös. När jag kommit över chocken såg jag det som ett tillfälle att försöka göra det jag drömt om så länge. En bok. Jag ville skriva och illustrera för barn. När min dotter sov började den trevande processen, en skapandeprocess som var långt ifrån enkel och självklar. Men jag insåg att om jag inte börjar någon gång så händer det aldrig. Någon gång måste jag avsätta tiden för min dröm, det kommer aldrig bli enkelt så varför inte nu? Tankar som ”Är detta vettigt? Tänk om jag lägger tid på något som inte leder någon vart? Borde jag inte umgås med min man istället? All tvätt som måste tas om hand… Jag är dödstrött, jag borde sova. Jag borde…” Alla dessa tankar om vad jag borde göra istället, föste jag bestämt åt sidan för att ge mig i kast med min dröm.

le_omslag_malte

 

Så småningom hade jag ett manus. Jag visste att 95% av alla manus blir refuserade och jag var beredd på att manuset skulle bli refuserat, men jag var inte beredd på de långa svarstiderna. Månader och t o m år i extrema fall. För en otålig person som mig var det inget alternativ att vänta på någons godkännande. Jag hade redan bestämt mig, jag skulle ge ut min bok och jag valde att ge ut på egen hand.

Dagen jag fick levererad en pall med min första bok var en stor dag för mig. Jag var ensam hemma och med tystnaden ringandes i öronen slet jag upp första bästa kartong och tittade ner på min bok. Det stod Linda Eklund på omslaget, på ryggen och det var min titel och mina illustrationer. Närmaste beskrivningen av mig i den stunden var att jag var fullständigt omtumlad och överväldigad! Min debutbok ”Grodan som sa MJAU”, tryckt i en första upplaga på endast 250 ex, tog slut på en månad.

le_omslag_alice

 

Min andra bok

Jag kände en stor lättnad och tillfredställelse över att ha rott projektet iland. Allt mitt slit, tvivel och förväntan som jag känt under processen har varit både utvecklande och utmanande. Man kan göra enklare saker än det här, definitivt svårare saker också, men drömmar är sällan enkla och frågan är om man är beredd på att göra vad som krävs. För ett par veckor sedan gav jag ut min andra bok ”Den mörkrädda räven”. Jag har fått frågan om det var enklare den här gången och svaret på den frågan är både ja och nej. Skapandeprocessen har varit lika utmanande som för första boken, men arbetet efter utgivningen har gått smidigare.

Även min andra bok har fått ett jättefint mottagande och det är jag oerhört tacksam och stolt över. Jag är mycket glad över att jag samlade mod och avsatte tid för att ta mig an min dröm. Jag vill tillägga att jag inte är en äventyrlig person, men jag tycker om att utmana mig själv i allt från armhävningar till orimligt långa todo-listor… Jag tror det är en fördel att vara envis och veta hur man håller sig motiverad när man ger sig i kast med en utmaning. Medan vi smälter ämnet drömmar, tänker jag att vi ska vi ta oss an en julig liten utmaning.

Vi ska göra julkort!

Om ni frågar mig så är inget pyssel roligare än att limma och glittra med söta tomtar! Har man som barn dessutom pysslat med glittriga bokmärken så är man märkt för livet :D

Jag köpte dubbla kort med kuvert, lim, glittertub och bokmärken på Panduro. Dymon är köpt på Clas Ohlsson och jag vill tipsa om att köpa en extra rulle till den direkt, för när man väl börjar trycka text på dymon är det svårt att sluta! Det här är så enkelt och roligt, dessutom blir julkorten fantastiskt fina. Julstämning i ett naffs!

Jag hoppas att ni känner er inspirerade, både i stort och i smått! Är man nyfiken på vad en barnboksförfattare och formgivare har för sig så kan man följa mig på instagram httpss://www.instagram.com/lindaeklundsbok/

Tävling

Jag vill avsluta med en tävling där jag lottar ut ett ex av ”Grodan som sa MJAU” och ett ex av ”Den mörkrädda räven”. Jag bjuder på frakt inom Sverige. Meddela gärna vilken utav böckerna som önskas.

Tävlingen pågår tom den 18e dec.

Skriv ditt svar i kommentarsfältet. Vinnaren blir kontaktad via mail när tävlingen är avslutad.

En fabel är en saga…

1 …som baseras på en sann händelse

X …som alltid handlar om djur

2 …som vill lära läsaren något

God Jul till er alla!

Varma hälsningar

Linda

Övriga inlägg i Min Klockaregårds Julspecial hittar ni här

 

4 Comments

 1. Annie Sandahl december 11, 2016 at 08:16

  2. Den mörkrädda räven

  Svara
  1. Monica Sandahl december 11, 2016 at 11:28

   Svar: 2

   Svara
 2. Jeanette december 11, 2016 at 13:43

  Mitt svar är nr 2 :)

  Svara
 3. Daniela december 15, 2016 at 23:57

  En fabel handlar om djur.

  Jag tror att jag skulle önska mig den mörkrädda räven :)

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.