Gästinlägg av Sara Karlsson

smart

saraJag heter Sara Karlsson och har precis startat företaget SMART planering, ett företag som i dagsläget gjort 3 unika träning & kostdagböcker som alla har gemensamt att dom hjälper dig planera, följa upp och utvärdera din träning, kost och vardagsmotion men framförallt hjälper dig att skapa en medvetenhet om dig själv och din dagsform.

Jag älskar att träna och har gjort i många år. Periodvis har jag tränat 5-6 dagar i veckan, med dubbla pass emellanåt för att komma i form och med förhoppning om att bli smal. Jag har testat det mesta med dieter och träningsformer och fokus har alltid varit att få resultat och bli nöjd med mig själv och min spegelbild. För att komma dit så förutsatte jag att jag var tvungen till att äta mycket mindre för att bli smalare och träna mycket mer och intensivare för att bli vältränad. Jag reflekterade aldrig över hur dåliga förutsättningar jag faktiskt gav kroppen då den inte fick tillräckligt mycket vila, återhämtning, energi och stressfria perioder.

Böckerna skapades som en del av min personliga utveckling där jag själv började reflektera och insåg att jag åt och sov alldeles för lite och stressade alldeles för mycket… inte konstigt att jag aldrig blev riktigt nöjd med mig själv och min prestation. När jag väl sett sambanden och förstått hur viktig dagsformen är för resultatet så har jag fått en mycket större acceptans och därmed blivit mycket snällare mot mig själv.

Eftersom jag älskar att planera, är bra på att strukturera och dessutom arbetar som grafiker på ett tryckeri blev det naturligt för mig att göra en personlig träningsdagbok utefter vad jag lärt mig och samtidigt skapa en unik produkt på marknaden. Att få dela med mig av mina böcker ser jag som en självklarhet och jag hoppas att dom kommer bli ett bra hjälpmedel för alla er som vill få resultat med träningen, hitta en balans i livet och för er som vill få in bra och hälsosamma rutiner i vardagen.

MINA BÖCKER

Böckerna funkar fint att arbeta med separat men vill du få ännu mer överblick för din kost, träning och vardagsaktivitet så kan du gärna kombinera t.ex Träningsdagboken och Matdagboken alt. Aktivitetsdagboken och Matdagboken. Nedan följer en liten kort presentation om varje bok och vill du veta mer så finns det mer information på hemsidan: www.smartplanering.se

traningsdagbokTRÄNINGSDAGBOK

För styrka & prestation

Boken för dig som älskar styrketräning och som vill kunna sätta mål, planera och följa ett program och på ett överskådligt sätt se styrkeutvecklingen. Att ha en plan och ett mål med träningen skapar en trygghet på gymmet och en kontinuitet, vilket kommer ge resultat!

 

aktivitetsdagbokAKTIVITETSDAGBOK

För en aktiv vardag

Boken för dig som gillar många olika typer av träning, som vill kunna planera din vecka och sätta realistiska mål utefter dina förutsättningar. Den passar även dig som är helt ny på träning och som vill komma igång och motiveras till att få en aktivare och en mer hälsosam vardag.

 

matdagbokMATDAGBOK

För en hållbar livsstil

Boken som lär dig göra bra och medvetna val i vardagen där allt är tillåtet bara du planerar och väljer tillfällen då du vill äta något extra. Att kunna vara lite flexibel med kosten kommer ge en bra balans och en hållbar livsstil som du kan hålla i många år framöver.

 

MITT BÄSTA JULTIPS!

Mitt jultips till dig måste såklart handla om hälsa och välmående. Jag vet att decembers alla högtider gör att vi nu står inför många frestelser med mycket godsaker, mindre träning och en tid då många av oss oftast äter mycket mer än vad vi egentligen har behov av.

För att undvika att vakna upp den 1 januari och inse att du gått upp i vikt, få ångest över detta och ge en massa ogenomtänkta nyårslöften så är mitt tips att du istället börjar redan nu med att planera dina veckor, gör medvetna val om vad du stoppar i dig och avsätter mer tid till vardagsmotion.

Genom att planera veckans alla måltider och därmed göra plats för att kunna äta något extra vid utvalda tillfällen så kommer du förhoppningsvis inte hamna i ”frossa-stadiet” med ursäkten om att ”det nya livet börjar ändå efter nyår”. Om du dessutom försöker få in mer rörelse i vardagen så kommer du automatiskt öka din förbränning och då blir det inte lika påfallande om du äter mer än du brukar.

SAMMANFATTNING:

1: Planera dina veckor, gör medvetna val och välj dom tillfällen då du vill äta något extra och då göra det utan att få dåligt samvete.

2: Utnyttja julens ledighet med att gå långa härliga promenader för att öka upp din förbränning, njut av den friska luften och se vilken energi det ger dig!

3: Tänk långsiktigt när du sätter dina mål för 2017. Genom att planera och sätta realistiska mål så skapar du bra förutsättningar för att lyckas och samtidigt får du en livsstil som du kan hålla i många år framöver!

JULERBJUDANDE:

Köp 2 valfria böcker för 300 kr (ord pris 350 kr + frakt). Erbjudandet gäller tom julafton.


image6Jag hoppas att mitt inlägg har motiverat dig till att vilja bli mer aktiv i vardagen, göra medvetna val med kosten, börja planera din träning och samtidigt reflektera över hur du mår och vilka förutsättningar du ger din kropp till att kunna prestera. Behöver du ett bra hjälpmedel så finns mina böcker att beställa på hemsidan och jag lovar snabb leverans för att du ska kunna komma igång på direkten mot ett mer hälsosamt liv!

TACK Nina för möjligheten att få medverka i din fina blogg! / Sara

Övriga inlägg i Min Klockaregårds Julspecial hittar ni här!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.