I går skrev vi en lista på vad vi har för projekt som ska göras. Att göra färdigt Ateljéhuset är det största av dem om man räknar det och marken runt omkring som ett projekt. Målningen av utsidan och marken blir prio ett framför insidan nu när våren verkar ha kommit.

Fönster och dörrar

Målning och ytterbelysning – sen så…

Sen har vi några projekt kvar på huset. Verandan mot gatan behöver lagas – delar av räcket ligger i källaren och det som saknas behöver byggas. Lekstugan saknar fortfarande takpannor – eller de ligger på marken bredvid – men de behöver monteras. Källartrappan har sett bättre dagar och behöver lagas. Huset behöver lite ny panel och egentligen en omgång färg. En ny altandörr finns också på önskelistan. Vi längtar också alla efter ytterligare ett badrum – och badkar!

Staketet var ett av förra årets projekt – det är vi jättenöjda med. Men verandan har verkligen sett bättre dagar….

Men som vanligt går det ju inte att göra allt på en gång. Så igår när vi skrev ner och gick igenom vad som bör göras och i vilken ordning så kom vi fram till att vissa projekt är enklare än andra eftersom vi redan har en materialet och vi vet vad som ska göras. ”Low hangning fruit” osv…

Så idag fick Nicke feeling och började mura upp lecablock i källartrappan. Det har sen tidigare bara varit ett enkelt träräcke men marken jämte trappan har gett vika och det har rasat ner grus och stenar i trappan. Nu är tanken att mura upp stödmurar som stoppar gruset från att rasa ner.

Källartrappan före…

Vad har ni för projekt i vår/sommar?

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.