Nu är det fokus ytskikt i ateljéhuset. Högst aktuella är golven, eftersom jag i dagarna var och valde ut det golv som kommer hamna i min ateljé.

I förrådsdelen blir det betonggolv – finns ingen anledning att göra något med det i nuläget. Det är ju bara tänkt till att förvara diverse saker. En liten del kommer iofs få fungera som gym har jag tänkt. Under åren har jag samlat på mig hantlar, en trx, gummiband och lite andra träningsprylar. Perfekt att kunna ha ett utrymme där det kan vara framme. Till den hörnan har vi en bit ”gymgolv”. Ni vet sådan där skumgummibitar som kan byggas ihop precis som ett pussel…

Nicke har tänkt klinker i verkstaden/garaget men i mitt utrymme känns det för hårt. Jag är ute efter en varmare känsla. Så ett trägolv blir det. Närmare bestämt Rappgos vitvaxade furugolv. Det är ett enstavigt klickgolv och den vaxade ytan gör att det är tåligt (det ska enligt säljaren bli lite hårdare iom ytbehandlingen – furu är ju annars lite mjukare än t.ex. ek)och framförallt lätt att sköta och att torka av. Det kan ju vara bra i en ateljé.

 

(Samtliga foton från Bygghemmas hemsida)

Jag valde ett ljust golv för jag vill att känslan ska vara ljus i det här rummet. Det är bara timmerväggen som kommer vara mörk, i övrigt blir det ljusa toner. Om än kanske lite blommor här och var.

Sen är ju lite av grejen med att ha ett eget utrymme för kreativt arbeta att det får vara lite stökigt, lite skitigt och att ytorna framförallt är tåliga…

Vad tror ni? Blir det bra?

 

1 Comment

  1. Therese januari 13, 2018 at 14:29

    Det kommer nog bli helt fantastiskt! Som du säger så kommer det ju bli lite av ett kreativt kaos och då tror jag det är skönt när själva grunden i rummet är ljus :)

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.