Idag luktade det linolja i hela huset när vi kom hem. Pappa har varit här och fixat till timmerväggen i det som kommer att bli vårt sovrum. Vi har valt att ta fram timret på några utvalda väggar i huset. I vardagsrummet (syns här) har vi målat den vit och i köket (skymtar här) är den oljad, precis som vi har gjort i sovrummet nu.

Detta är dock den första ytterväggen vi har valt att ha utan inre beklädnad.
Återstå att se om om sovrummet blir alldeles för svalt…

(Uppdatering. När vinden ligger på från öster så blåser det in i sovrummet. Som tur är så händer inte det så ofta… Oftast funkar det jättebra med bara timmer)

Nedan, timmerväggen innan den slipades och oljades med en blandning av linolja och balsamterpentin. Betydligt finare nu. Tack pappa!

 

2 Comments

 1. Emmy januari 6, 2018 at 22:43

  Hej!!
  Jag håller på å spånar på hur jag ska behandla allt de timmer som jag plockat fram å slipat.

  Såg ditt inlägg å undrar hur de ser ut nu några år senare? Och hur ni gick till väga? Ser att du skriver om linolja å balsamterpentin, rekomenderar du de?
  Haha jag har läst om allt från lasyr, linolja till äggoljetempera 😂😂

  Vore underbart om du svarade och super vackert hem har ni!

  Mvh emmy

  Svara
  1. Nina januari 7, 2018 at 10:05

   Hej! Och tack! Vi har strukit på en blandning av terpentin och linolja (med pensel tror jag) och det har hållt sig jättefint. Rekommenderar verkligen. Färgen på timret kommer fram utan att det på något sätt blir kladdigt eller blankt… Lycka till! Kram Nina

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.