Så har september passerat i en rasande fart. Både Colin och Eddie har fyllt år med allt vad det innebär. Mysigt men intensivt med planering och inköp av presenter, kalas och tårtbak.

I år har Colins klass haft klasskalas så ”barnkalaset” hölls tillsammans med sex andra barn och deras föräldrar. Det blev helt ok men nästa år tror jag både Colin och vi hellre har ett lite mindre kalas här hemma.

Släktkalas

Eddie har inte riktigt upptäckt det här med barnkalas än så för honom räckte det gott med att ha kalas för släkten.

Vi höll det enkelt och bjöd bara på fika i år. Eftersom pojkarna har olika smak när det kommer till det mesta så fick det bli två olika sorters tårta. Eddie önskade sig en spidermantårta med hallonsmak medan Colin helst bara vill ha choklad om han får välja.

Jag beställde ett färdigt tårtoblat på nätet till Spidermantårtan som blev en ganska klassisk gräddtårta med marsánsås, lemoncurd och hallongrädde mellan bottnarna. Tårtan täcktes med grädde och geléhallon.

spidermantårta

Det fungerade smidigt med oblatet och såg helt ok ut. Dock så missade jag att det var plast på baksidan…oops. ;)

Colins tårta var en daimtårta med kladdkakebotten och daimfudge ovanpå. Jag hade också köpt fotbollar i sockerpasta som vi dekorerade den med.

daimtårta

Receptet kommer från Lindas bakskola

 

Många paket blir det när man har stor familj. Eddie tröttnade efter ett par stycken och var tvungen att provleka lite innan han ville fortsätta att öppna sina paket <3

Det blev ett lyckat kalas trots att flera inte kunde komma och att vattnet tog slut mitt i (tur vi har snälla grannar!) Pojkarna var i alla fall nöjda med både presenter och tårtor och då måste det väl ändå räknas som ett lyckat kalas.

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.