Barnmat

Nu är E över fem månader och vi har börjat introducera lite mat. Råden och riktlinjerna har förändrats massor sen C var liten. Nu är det helamning fram till sex månader som gäller och först då införs smakportioner.

Vi har dock i samråd med BVC tjuvstartat lite. Det var tydligt att E var intresserad av vad vi stoppade i munnen och de små ”smaksensationerna” som rekommenderas från fyra månader (en droppe från din egen mat) blev bara som att retas.

Jag som tycker om att laga mat har gjort egna puréer av potatis, rotfrukter och grönsaker. Nu har vi också börjat introducera kött och kyckling. Häromdagen serverades köttpuré med sås och potatis och majs.

Barnmat

Det är smidigt att frysa in maten i iskuber. Då kan man plocka så många kuber man vill av de olika puréerna för att komponera en måltid.

Om man inte vill göra egen mat så finns ju de färdiga alternativen och där har det också hänt massor på fyra år. Nya märken och nya sammansättningar har dykt upp. Bland annat så tycker jag att den färska Otto-vällingen känns mycket bättre än pulvret som vi gav till C.
Men så långt har vi inte kommit riktigt än. Det får räcka med lite lunchpuréer ett tag till…

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.