Trädgårdsplanering

IMG_1155         IMG_1156

IMG_1158IMG_1166

Jag är nybörjare på trädgård. Kan inte namnet på speciellt många växter och än mindre om hur och när de blommar osv. Men jag drömmer om en lättskött och blommande trädgård.

Ganska snart efter husköpet bestämde jag mig därför för att ta hjälp med just trädgården.
I oktober förra året hade jag besök av en trädgårdsdesigner från Klockaregårdens trädgårdsbutik i Öhr och hon gav mig ett superfint material att jobba utifrån.

Med hjälp av mina föräldrar (som har lite mer erfarenhet och kunskap) försöker vi steg för steg att skapa en mer tuktad och strukturerad trädgård av en ganska eftersatt sådan.

För mig är det viktigt att trädgården stämmer överens med huset och med omgivningen och då är det kanon att ha fått en förteckning över växter och förslag på hur de kan placeras.

Nästa projekt att fullfölja blir en rundel på vår infart. Än så länge bara markerad med lite stenar för att ”känna” på storleken lite. Vi får se hur långt vi hinner i höst.

Har ni en plan för er trädgård?

1

2 Comments

 1. Malin Kristiansson augusti 22, 2014 at 06:59

  Jag kan inte mycket om trädgård men vi har en stor ganska svår trädgård….jag verkligen älskar att vara ute o gräva o fixa sen stannar det lite av för jag vet inte hur jag ska gå vidare. samt att min tid verkligen inte räcker till eftersom företaget tar så mycket tid Jag läser många trädgårdstidningar o drömmer om mer kunskap och har en lite dröm om att utbilda mig till just trädgårdsdesigner….

  Svara
  1. Nina Sandahl augusti 22, 2014 at 23:10

   Lite samma för mig. Kunskapsbristen begränsar.
   Trädgårdsdesign är verkligen roligt! Växtval det svåraste tycker jag…
   Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.