Gästinlägg av Lotta Myrefelt

Hej på er!
Roligt att få vara med här i Min Klockaregårds Julspecial.
Nu är det inte många dagar kvar till jul.
Jag älskar julen och alla mysiga förberedelser och tänkte bjuda på några enkla tips och trix för att höja julstämningen.

Vem är jag då? Jo, Lotta heter jag, 34 år, jobbar som illustratör och kostkonsult och driver det nystartade företaget Lottas Kreativa Sida. Jag bor med min man och våra barn i ett hus på landet utanför Växjö.
Med utbildningar inom media, bild och även inom design i ryggsäcken så var det dags att ta steget och starta eget som illustratör.
Då jag även är kostkonsult och jobbar med coachning inom kost och snart även inom stresshantering så fick det bli 2 ben i företaget. Ett ben där jag skapar posters, mössor, tavlor och kalendrar och ett där jag jobbar som kostkonsult med föreläsningar och coachning mot privatperson och företag.
Jag tycker det är underbart att ha möjligheten att variera arbetsuppgifterna samtidigt som de går hand i hand. I höst har jag jobbat med ett projekt där jag vill att man ska kunna se att alla är lika men ändå olika. Motivet blev retrobilar och bussar i olika färger och mönster. Bussarna/bilarna är lika i grunden men ändrar sig mycket när de får andra färger och mönster. De finns som tryck på mössor, posters och i familjekalendern. Alla posters går att göra mer personliga genom att beställa dem men namn, utan kostnad. Familjekalendern kan användas precis som den är men är även en målarbok där barn och vuxna själva kan färglägga och skapa. En lugn stund här och nu.
Jag har valt att skänka 10% av summan till barncancerfonden. Det känns viktigt att kunna bidra.
I framtiden är drömmen att ha en fysisk butik här på landet men just nu är jag nöjd med att ha en butik på nätet. Man måste börja någonstans.

Lite tips och trix inför julen 2016

Har ni tänk på hur mycket våra sinnen jobbar under juletid? Detta är något som kan vara roligt att tänka på och använda sig av. Vi använder syn, hörsel, smak, lukt och känsel både som barn och vuxna. Jag upplever att många stressar 2016 och har lite tid att hinna med sånt de verkligen tycker om. Nedan följer lite tips på hur man kan skapa en stämningsfull jul med enkla medel och få tid över till återhämtning och att vara med familjen.

Mjuk pepparkaka

Doften av pepparkaka skapar julstämning i hela huset. Men att dra igång ett pepparkaksbak tar ibland längre tid än vad man kanske har över i juletid.
Mitt tips är att göra en mjuk pepparkaka. Man rör snabbt ihop en smet och efter ca 40min gräddning har du en fantastiskt god fika.

Julkorten

Att få ett skrivet julkort eller att ta en lugn stund och skriva ett julkort är en mysig känsla. Men istället för att stapla dem på hög bland den andra posten, använd dem för att skapa julstämning. Jag har satt upp ett band där jag fäst några klädnypor. Här kan man fylla bandet med julkort och andra saker som skapar julstämning.

lottas kreativa sida
Julkort 120:-/10st 10% går till barncancerfonden

Vas som julgransfot

Att ha en stor julgran med klassisk julgransfot och pynt är vanligt. Men ibland har man inte plats till förvaring av massa julsaker och när man får barn kanske de vill ha en egen gran i sitt rum. Ta en blomvas istället. Plocka själv eller låt barnen plocka stenar som ni tycker om. Skaffa en liten gran och sätt denna i vasen. Fyll på med stenar runt så att granen står stadigt. Ställ granen på plats och fyll på vatten. Klar för att pynta.

Musik

Att ha lite julmusik i bakgrunden kan hjälpa till att höja julstämningen men välj musik du gillar.
Alla våra sinnen jobbar under juletid oavsett om d et är doften av pepparkakan, känslan av en stickig gran eller ljudet av musiken. Njut av tiden.

I min lilla butik på nätet hittar du personliga presenter till dina nära och kära eller varför inte till dig själv.
Kom ihåg att 10% går till barncancerfonden så du hjälper till att göra en god gärning.
Mitt viktigaste tips 2016 är att våga ta det lugnt på julen. Välj de saker som du tycker om med julen och gör dem, låt resten vara.
Då sparar du energi till det du gillar.
Med detta tackar jag för mig och önskar er en riktigt God Jul.
Kram på er!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.