Planlösningsfasen

Just nu ritar vi bostäder på jobbet. Flerbostadshus på flera olika orter runt Växjö, och i Växjö också för den delen. Samtidigt har jag två villaprojekt på mitt bord. Alla i mer eller mindre samma fas – planlösningsfasen. Det är bland det roligaste jag vet, att lösa planlösningar och sätta sig in i flöden och funktioner.

Extra speciellt är det när det handlar om bostäder. Det är på något sätt så starkt kopplat till den egna uppfattningen och upplevelsen av vad det innebär att bo. När det gäller verksamheter är det en annan sak, mer frikopplat från det egna jaget.

Inspiration

Självklart är det kunderna och deras behov som står i centrum och som är det viktigaste när vi skissar. Men att höra människor resonera kring sitt boende och deras syn på olika funktioner ger input och inspiration tillbaka till mig. Ett sådant samtal fick mig för ett par veckor sen att komma på hur jag kan lösa, eller åtminstone delvis lösa, problemet med vår överbelamrade groventré.

 

Kapprumsmöbel från Lekolar (Foto: lekolars hemsida)

Kapprumsmöbel

Jag har laborerat i huvudet med olika garderober, krokar och sittbänkar. Vi har ett begränsat utrymme och alldeles för många önskemål om funktioner. Så slog det mig att på förskolan löser de många av funktionerna i samma möbel. Så jag har helt enkelt beställt en kapprumsmöbel till barnen från ett företag som tillverkar möbler anpassade till förskola och skola.

Denna möbel har sittbänk, plats för skor, krokar till overall och jackor, fack till mössor och vantar. Dessutom är den vägghängd och det går att placera en korg under till cykelhjälm, reflexväst och annat smått och gott.

Detta får bli steg ett i vår ”mini-renovering” av groventrén.  Målet är bättre ordning.

Nu ska jag lägga en beställning från IKEA till vårövervåning där det också behövs lite ordning. ;)

Ha en fin helg!

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.