Sagolandet – Arkitektur för barn

IMG_2757       IMG_2760 IMG_2761       IMG_2763

Efter en heldag inomhus igår kände vi att vi behövde komma ut och få lite frisk luft idag. Vi tog oss till en av Växjös lite större lekplatser – Sagolandet.

Sagolandet rustades upp redan sommaren 2013 men vi har inte varit där innan och ärligt talat hade jag förväntat mig en större park. Det som fanns var dock fint och C tyckte det mesta var spännande.
En stadsmur av trä, en stadsport och små lekhus runt ett torg. Ett högt torn med kikare på en kulle utanför ”staden” och därtill fanns en yta för fotboll och en linbana.

Granne med parken har ett landskap av kullar skapats. Känns som ett perfekt utflyktsmål med pulkan i vinter. Och lekparken får nog en ny chans en dag med lite bättre väder.

Det där med arkitektur för barn är dock intressant. Det krävs så lite för att trigga fantasin hos ett barn och ibland kan jag nästan tycka att dagens lekredskap styr barnens lekar för mycket. I Sagolandet tycker jag att man har lyckats väldigt väl med att skapa en miljö som passar många typer av lekar dock kanske för en begränsad åldersgrupp.

 

 

2 Comments

 1. Malin Kristiansson maj 2, 2015 at 09:00

  Vart ligger det? Aldrig hört talas om den parken. Ser mysigt ut

  Svara
  1. Nina Sandahl maj 2, 2015 at 09:05

   Den ligger lite gömd ;). Längst ut på Teleborg. Man kör ner mot Vikaholm och svänger vänster efter ”den märkliga rondellen”. Sen snirklar man sig ner i bostadsområdet. Gatan heter Sätervägen… Mysig men passar nog bäst för lite yngre barn. Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.