Kronobergs slottsruin

I går gjorde vi en utflykt till Kronobergs slottsruin. Slottsruinen ligger vid Helgasjön, 8 km från Växjö centrum. Från början var det en biskopsborg men under Gustav Vasa och hans söner byggdes slottet ut som en strategisk del i gränsförsvaret mot Danmark (under denna tid tillhörde Blekinge, Halland och Skåne Danmark).
Idag är det som sagt bara en ruin kvar men det är ändå lite spännande att gå runt i de olika ”rummen” och föreställa sig hur det kan ha sett ut. Colin tyckte det var jätteroligt.

Intill ruinen ligger Ryttmästargården som fungerar som både café och restaurang. Vi åt lunch där innan vi gick in. För oss som bor nära är det här en alldeles lagom utflykt och vi kommer säkert åka ut hit igen i sommar.

IMG_5930IMG_5934 IMG_5943

IMG_5944

 

4 Comments

 1. Lanclin-Linnea juli 9, 2016 at 20:18

  Åh, fina fina slottsruinen! Fick ens lite Växjölängtan :)

  Svara
  1. Nina juli 10, 2016 at 07:52

   Ja, det är ett verkligen ett smultronställe. Kram!

   Svara
 2. Erika juli 10, 2016 at 11:29

  Men, vi var också där den dagen ju! Åt iofs bara lunch där. Så himla mysigt! Tack för igår! Skoj att ses :) Hoppas du kom hem utan att möta en älg på vägen ;) Kram!

  Svara
  1. Nina juli 10, 2016 at 13:39

   Var ni? Supermysigt där. Får bli någon mer gång i sommar. Tack själv! Så perfekt kväll. Och nej, ingen älg som tur var. Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.