Mera kakor

IMG_1239 IMG_1241

Nallekakor

180 g rumsvarmt smör
Knappt 2,5 dl socker
1 stort ägg
7 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
100 g mörk choklad

Kristyr (florsocker + äggvita)
Mörk choklad (ca 100 g)

Vispa smör och socker tills det blir pösigt. Tillsätt ägg.
Blanda de torra ingredienserna – vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Rör ner dom, lite i taget, i smörblandningen.
Dela degen i två och lägg den ena åt sidan.
Smält chokladen och blanda ner det i den andra halvan.
Kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper (till ungefär samma tjocklek som pepparkaksdeg).
Lägg in i frysen (med bakplåtspapperna kvar) i cirka 5 minuter.
Dra bort dom översta bakplåtspapperna och tryck ut stora cirklar (lika många ljusa som mörka)
och små cirklar (dubbelt så många).
Montera nallarna på en plåt.
Grädda i 10-12 minuter, 175 grader, i mitten av ugnen.

När kakorna har svalnat:
Spritsa på ögonvitor av kristyr och sen en pupill med mörk choklad på alla kakor.
Fortsätt med munnen och nosen i kristyr på dom med mörk nos,
och mun och nos med choklad på dom med ljusa nosar.

För mer ingående recept och fler bilder från de olika momenten, läs Bambis inlägg

0

2 Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.