Lite bloggkärlek

När vi köpte huset hade jag i princip aldrig läst och absolut inte följt någon blogg överhuvudtaget. Men när man börjar googla på renovering, byggnadsvård eller konstruktionslösningar så hamnar man gärna på just bloggar. Så där någonstans i googlandet väcktes mitt intresse för bloggandet och tanken föddes att starta en egen. Sen dess har jag också följt en rad bloggar. Några om renovering men även flera stycken som handlar om andra ämnen. Vissa läser man bara något inlägg av medan andra fastnar lite extra.

Jag följer ”mina” bloggar via bloglovin där jag får alla uppdateringar i en feed. Det tycker jag är smidigt.
Min Klockaregård finns givetvis också på bloglovin om ni vill följa mig via den kanalen.

Jag tänkte i alla fall att jag skulle tipsa om några bloggar som jag tycker om och som bloggar lite om samma sak som jag. För några av er som läser här har säkert, precis som jag, ett intresse av renovering, byggnadsvård och byggprojekt rent allmänt.

Här är tre favoriter:

Mitt Universum

Mitt Universum

(Bild lånad från www.mittuniversum.wordpress.com)

Så här beskriver Stina själv sin blogg:

”Mitt Universum är en gammal f.d. bondgård i Mälardalen. Här pågår praktisk byggnadsvård parallellt med nyfiket undersökande av livet förr. Ett levnadssätt med viss långsamhet som ger livskvalitet utan att stänga ute omvärldens impulser. Kanske kan det kallas kulturhistorisk nutid..”

Att skapa ett hem

att skapa ett hem

(Bild lånad från www.attskapaetthem.blogg.se)

En lite nyare upptäckt från min sida.
Kom tvåa i Bauhaus bloggtävling om årets byggblogg 2014. Och det var så jag hittade den.

De äger ett tegelhus byggt 1966 och renoverar sen 2012 efter principen en sak i taget. Jag tycker bloggen är extra kul att läsa av två anledningar. Den ena är att den redovisar även ekonomin i renoveringen. Man får insyn i offerter och resonemang kring kostnader, något som ofta utesluts i bloggarna även om det är en stor faktor i de val man gör under resans gång. Jag gillar också att det inte är den klassiska ”trävillan” från 1800-1900-någonting utan ett 60-tals hus i tegel det handlar om.

Solhaga

Nov-2008_IMG_9860

(Bild lånad från www.solhaga.blogspot.se Så här såg huset ut när de köpte det. Kika i bloggen för att se hur de har förvandlat det…)

En av de bloggar jag har följt längst. Uppdateras när tid finns men ger en realistisk och ingående beskrivning av hur det är att leva med renovering som sin vardag. Kanske är det för att igenkänningsfaktorn är så hög som jag tycker om den så mycket. Livet med renovering, barn, tidsbrist och långa listor…

 

1 Comment

 1. MrsUniversum juni 15, 2015 at 22:24

  Men tackar så mycket för uppskattningen, kollega :-)
  Trevligt med en arkitekt till som bloggar byggnadsvård.

  ***

  ”Man kan inte lära känna det närvarande utan att känna till det förgångna, och att jämföra dem fordrar mera tid och ro.”
  J.W. von Goethe

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.