Nu är det nära

Klädkammaren är sista lilla pusselbiten innan vi kan flytta in i vårt sovrum. Medan jag och barnen har varit i sommarstugan har N spacklat, slipat, listat och fogat både klädkammaren och den lilla ”specialgarderoben” (visar senare). Det återstår målning, ett besök av elektriker (nästa vecka) och en rejäl städning. Sen kan vi flytta in!

Rummet är ca fem kvadratmeter stort om man räknar golvytan. Men tyvärr är det snedtak i hela utrymmet vilket försvårar förvaringsmöjligheterna en hel del. Med yrket jag har så måste jag ju bara skissa lite på olika möjligheter så i kväll har jag gjort en enkel uppmätning för att kunna rita upp rummet i skala i mitt favoritprogram Archicad. 3D underlättar verkligen när det kommer till lite ovanliga mått och lutande tak.

Någon som sitter på smarta förvaringslösningar för rum med snedtak?

 

2 Comments

 1. Paulina Gunnardo juli 7, 2016 at 21:18

  Hittade hit via Bossloggen. Och så har jag sett dig i BetterBloggers-gruppen också :) Kul att hitta hit och se att ni renoverar ett så gammalt och fint hus!
  Jag och min man är på jakt efter ett hus från sekelskiftet så det kan nog bli ganska lärorikt att dyka in här. Ett alternativ vi har är att bygga nytt men att bygga så man får den där själen som man får med ett sekelskifteshus. Svårt med nytt kanske.. men a..vi får se vad det blir till slut :)

  Svara
  1. Nina juli 7, 2016 at 22:13

   Hej! Välkommen hit! :)
   Gamla hus är fantastiska på det sättet att det i stort sett alltid finns något speciellt och unikt. Det är svårare att hitta i nya hus – men det går. Kika exempelvis på @elingatanett på instagram. :)

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.