Nu går renoveringen på övervåningen i en rasande fart. Elektrikern har satt alla dosor klart och i stort sett all isolering är på plats. Idag levererades osb- och gipsskivor och i helgen börjar vi ”stänga” väggarna. Längt! Men, samtidigt som renovering får fart och närmar sig slutet så måste en massa beslut tas. Speciellt i samband med elinstallationen. Vart ska möbler och inredning stå? Vilken typ av belysning behövs? Vart ska den tändas? osv.

En fråga som blev högst aktuell häromdagen var hur badrummet ska möbleras. Vi vet ju vilka funktioner vi vill ha och vi har redan rör och avlopp på plats. Men mer exakt vet vi inte. Vi har förberett för både dusch och badkar även om det kanske kommer bli lite trångt och rätt så lågt till tak över badkaret (!!). Men jag längtar verkligen efter att kunna krypa ner i ett varmt bad igen!

Så här ser badrummet ut just nu:

Badrum
Badkaret hamnar inne i hörnet till vänster under fönstret och duschen i högerhörnet. Innan duschen en kommod med tvättställ och så wc direkt innanför dörren till vänster.

Dags att samla badrumsinspiration!

För att skydda fönstret vill vi ha en liten fast väggsnutt mellan duschen och badkaret, och kanske mot övrig inredning också. Med smala inåtgående glasdörrar lika dem i luleåglas duschlösning kanske? Ett enkelt hörnbadkar blir det i alla fall.  Sen gillar jag lösningen vi har nere med en kommod och en vanlig spegel (inget väggskåp) över så det blir det nog uppe också. En kommod som fladdrade förbi på instagram häromdagen har blivit en favorit. Det är Ballingslövs ”Bright”-serie och den finns i olika utföranden och storlekar.


Dusch Luleåglas, badkar Svedbergs, kommod Ballingslöv, stämningsbild stocksnap

Till allt det nya hade det varit fint med något riktigt gammalt. Ett äldre högskåp hade varit drömmen men jag vet inte om det är så lätt att hitta ett som passar våra begränsade mått. Tips?

Något annat jag också funderar på är smart förvaring. Jag vill gärna gömma alla pryttlar som man samlar på sig i ett badrum. För hur kul är tandborstglaset egentligen…?

Mycket att fundera på med andra ord. Vi får se hur det blir!

 

1

2 Comments

 1. Jhennifer november 20, 2015 at 07:16

  Spännande! Kommer bli Supersnyggt

  Svara
  1. Nina november 21, 2015 at 12:40

   Tack! Ja vi hoppas på det 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.