Samtidigt som badrumsbygget har dragit igång så lunkar färdigställandet av Ateljéhuset på. Häromveckan fick vi överljuset (det fasta fönstret som sitter över fönsterdörren) till min ateljé och det är nu monterat på plats och målat.

 

överljus

 

I verkstaden ligger timret utplacerat i den ordning som det ska monteras på väggen. Det ger en liten bild av hur det kommer att se ut på väggen. Först tänkte jag behålla det precis som det är men nu har jag (med lite påtryckning) landat i att det måste slipas av och behandlas på något sätt. Det timmer vi har synligt här inne i huset har vi behandlat med en linoljeblandning och jag tror att det får bli något liknande även i ateljén.

 

Jag har också landat i att den tredje väggen i ateljén. Den som varken är tapetserad eller klädd med timmer helt enkelt ”bara” målas. Det var tänkt att den skulle kläs med råspont men jag känner att det nog räcker med timret och att det inte behövs mer trä här inne. Så nu återstår det svåra men roliga uppdraget att hitta en fin kulör…

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.